Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aģente Violeta Šabo atgriežas pabeigt iesākto

1945.gadā uz nāvi notiesātā franču izcelsmes britu specaģente Violeta Šabo iedvesmojusi jaunu vācu izstrādātāju grupu — Replay Studios — radīt aģentes piedzīvojumiem veltītu spēli. Velvet Assassin noteikti nav oriģināls pieteikums spraiga sižeta žanrā, taču ieinteresēs spēļu cienītājus ar aizraujošo stāstu un mūsdienīgu vizuālo noformējumu.

Šis projekts ir tipisks vienspēlētāja action žanra pārstāvis, kas pēc formas un satura atgādina Tom Clancy"s Splinter Cell sērijas spēles. Par šarmu Velvet Assassin var pateikties galvenās varones izvēlei. Varone Violeta Sammere veidota kā spēcīga britu specaģente ar zināmu pārdabisku spēju devu un nelielām iespējām uzlabot savas kaujas prasmes.

Spēle tika izdota uz PC un Xbox 360 platformām un piedāvā visnotaļ mūsdienīgu un krāšņu vizuālo noformējumu, kas varētu likt vilties mazjaudīgāku datoru īpašniekiem.

To nevarētu teikt par skaņas pavadījumu spēlē, jo tas ir diezgan bezjēdzīgs un nemaz nepaspilgtina notikumu gaitu. Lai gan spēlē nav pieejami daudzi vizuālie iestatījumi, iestatot visus uz augstākajiem rādītājiem, noteikti būs redzams PC versijas pārākums pār Xbox 360.

Velvet Assassin
nav paredzēts daudzspēlētāju režīmam, un tādēļ intereses noturību var nodrošināt tikai nelielais speciālo uzdevumu klāsts misijās — atrasto relikviju skaits, likvidēšanas veidi un pieredzes punkti. Iespējams, labi, ka izstrādātāji šai spēlei nav paredzējuši PC lietotājiem tik mīļās Quick Save un Quick Load iespējas, jo vismaz šādi iespējams nodrošināt apmierinošu grūtības līmeni.

Šis projekts interesēs žanra cienītājus, īpaši tos, kuri savulaik spēlējuši Thief vai Splinter Cell. Diemžēl spēlē nav pārāk plašas rīcības iespējas, un visā procesā valda diezgan liela vienveidība, kuras dēļ tastatūras un peles lietotājiem šoreiz nebūs jāmokās ar neērtu un pārsātinātu vadību. Kontroles principi ir vienkārši un ērti regulējami.

Lai arī cik vienveidīgs un neoriģināls Velvet Assassin būtu, atšķirībā no līdzīgiem projektiem šajā tik tiešām iespējams pārbaudīt savas prasmes misiju veikšanā.

***

Vērtējums


Vizuālais noformējums 9


Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums 7,5


Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un ne uzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība 8


Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process 8,5


Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība 7


Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildus funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums 8

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko