Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Aptuveni 80% uzņēmumu paredz izmantojamo IT ierīču skaita pieaugumu

Pēdējos gados uzņēmumos ir novērojama tendence efektīvāk izmantot resursus. Tiek optimizēts IT nodaļu darbs, un administratori ir spiesti savu parasto pienākumu izpildi apvienot ar piedalīšanos neskaitāmos projektos. Taču vienlaikus nepārtraukti pieaug uzņēmumos izmantojamo IT ierīču skaits. Papildus tradicionālajiem galddatoriem arvien vairāk darbinieku izmanto mobilās ierīces: tīmekļa klēpjdatorus, viedtālruņus, planšetdatorus u. tml. Šādā situācijā lielākā daļa uzņēmumu raizējas par to, kā pārvaldīt visus procesus.

Drošība, palielinoties ierīču skaitam Pat ja uzņēmumā netiek piemērota BYOD («Atnesiet savu ierīci») politika, tagad darbinieki izmanto vairāk ierīču nekā jebkad agrāk. Saskaņā ar uzņēmumaB2B Internationalveiktās 3300uzņēmumu visā pasaulē aptaujas datiem gandrīz 80% respondentu paredz, ka 2013.gadā vēl vairāk palielināsies to darbinieku izmantoto tīmekļa klēpjdatoru, viedtālruņu un planšetdatoru skaits. Aptuveni 44% aptaujāto uzskata, ka pieaugums nepārsniegs 10%, 27% domā, ka šis skaitlis būs 10 līdz 50% robežās, bet 8% uzņēmumu ir pārliecināti, ka tas pārsniegs 50%. Vēl 16% aptaujas dalībnieku cer, ka ierīču skaits nemainīsies, un tikai 4% šogad gaida to skaita samazināšanos. Uzņēmuma IT speciālistiem tas nozīmē darba apjoma pieaugumu, jo visas šīs papildu ierīces ir ne vien jāpārvalda, bet arī jāpakļauj korporatīvajiem drošības standartiem.

Papildu prasības Tikai ļoti retos gadījumos IT ierīču skaita pieaugums var nozīmēt papildu vietējo darbstaciju izveidi. Parasti runa ir par klēpjdatoriem, planšetdatoriem un viedtālruņiem. Tā kā visas šis ierīces darbinieki izmanto ne vien savās darba vietās, bet arī ceļā, klientu darba telpās un mājās, veidojas papildu informācijas drošības prasības. Ja rodas kļūmes, administratoriem ir jāsniedz palīdzība attālināti. Pavisam neliela daļa ierīču, par kurām atbild administratori, atrodas uzņēmuma sienās, pārējās var būt izkaisītas pa visu pasauli. Vēl pirms dažiem gadiem ar šādām problēmām saskārās tikai starptautiski aktīvi uzņēmumi ar daudzām filiālēm dažādās valstīs. Tagad tās skar pat nelielus, tostarp mazus un vidējus, uzņēmumus.

Kā nezaudēt kontroli Mazo un vidējo uzņēmumu segmenta firmas mēdz atklāt, ka lieliem uzņēmumiem domātie drošības risinājumi ir pārāk sarežģīti, taču nevēlas zaudēt kontroli pār savām ierīcēm. Problēmu padziļina fakts, ka nav tik daudz uzņēmumu, kas būtu gatavi palielināt savu ITbudžetu, viss ir gluži otrādi. Ja aplūko IT administratoru nodarbinātību, tad redzams, ka daudzās jomās notiek štatu samazināšana. Piemēram, 2011.gadā 24% aptaujā piedalījušos uzņēmumu štatu sarakstā bija 250 (un vairāk) ITdarbinieku, bet 2012.gadā šāds skaits bija tikai 15% aptaujāto. Šāda štatu samazināšana skar visu lielumu uzņēmumus, un tas nozīmē, ka kļūst arvien mazāk ITdarbinieku, kam jānodrošina pastāvīgi pieaugoša skaita IT ierīču nepārtraukta un droša darbība. Lai šāda situācija nepārvērstos par katastrofu uzņēmumam, ITadministratoriem ir jābūt produktīvākiem.

Vienkārša pārvaldība, droša aizsardzība Šādās situācijās eksperti iesaka kompleksi izmantot efektīvus pārvaldības līdzekļus un aizsardzības programmatūru. Maziem un vidējiem uzņēmumiem domātam ideālajam risinājumam ir jāietver administrēšanas līdzekļi un jaunākās aizsardzības tehnoloģijas, kā arī jābūt aprīkotam ar vienotu saskarni galddatoru, klēpjdatoru un viedtālruņu pārvaldībai. Papildu priekšrocības nodrošina risinājumi, kas ļauj administratoriem tieši no saskarnes konfigurēt ierīču aizsardzības iestatījumus, piemēram, instalējot ielāpus vai pārbaudot brīdinājumus par kaitīgām programmām. Programmatūrai ir jāpalīdz administratoriem, automatizējot procesus un izmantojot šablonus. Šīs funkcijas ļauj ar minimālu piepūli veikt kārtējos uzdevumus, atbrīvojot laiku citu problēmu risināšanai. Latvijā ir pieejams risinājumsKaspersky Endpoint Security for Business, kas atbilst visām pamata prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko