Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Birojs pārceļo uz internetu

Pagājušonedēļ pārdošanā laistā Microsoft programmu paka Office 2010 novērtēta kā programmatūras giganta atbildes trieciens aizvien lielāku popularitāti iemantojošajiem Google rīkiem. Microsoft ne tikai apveltījis jauno «ofisu» ar vairākiem ļoti noderīgiem un darbu atvieglojošiem uzlabojumiem, bet arī daļu programmu pārnesis uz interneta vidi. Tas nozīmē, ka ierastos Word, Excel, PowerPoint un OneNote internetā varēs lietot par brīvu.

Izmēģinot Office 2010 darbībā, rodas iespaids, ka programmu autori ir nopietni analizējuši iepriekšējo programmu trūkumus un apzinājuši lietotāju vēlmes. Office 2010 ļaus piekļūt programmām no jebkura datora un uzglabāt dokumentus serverī, kur lietotājam atvēlēta 25 GB «noliktava». Šos dokumentus varēs padarīt publiski pieejamus citiem lietotājiem - tos varēs aplūkot un tiešsaistē rediģēt, un dažu sekunžu laikā izmaiņas būs redzamas visiem piekļuvi saņēmušajiem lietotājiem. Tādējādi vairs nav vajadzības sūtīt dokumentu šurpu turpu un apkopot izmaiņas. Ofisā ir integrēts tūlītējo paziņojumu rīks Messenger, tādēļ uzreiz var apspriest izmaiņas. Kopīgi var apstrādāt arī PowerPoint un OneNote dokumentus, bet ne Excel.

Interesantas pārmaiņas piedzīvojis Excel, kas tagad izmantojams arī kā biznesa kontroles instruments. Tas tādēļ, ka Excel papildināts ar 50 neredzētām funkcijām un sīkdiagrammām, kas uzskatāmi parāda skaitļu izmaiņas un ļauj analizēt tendences. Tās var sapludināt vienā grafikā, var katru «lentu» izcelt atsevišķi, var salīdzināt vienu ar otru. Priecē tas, ka visas operācijas ir gaužām vienkāršas, turklāt jaunais Excel apstrādā datus mazliet ātrāk.

Komandu lente abās programmās tikpat kā nav mainījusies, tādēļ ar pierašanu nevajadzētu būt problēmām. Arī saderība ar iepriekšējām versijām esot nodrošināta.

Prezentāciju veidotāji novērtēs PowerPoint uzlabojumus. Viens no būtiskākajiem ir bilžu apstrādes iespēja uzreiz prezentācijas lapā. Var ne tikai mainīt krāsu, bet arī padarīt attēlu gaišāku vai tumšāku, padarīt asāku, mainīt formu un tamlīdzīgi. Arī bildes paņemšana no interneta ir veicama ar pāris klikšķiem. Ar vienu komandu prezentācijā tiek ievilkts visas lapas ekrānšāviņš, ar otru tiek nomests viss liekais un atstāta tikai lietotāja izvēlētā bilde no šīs lapas. Prezentāciju var nodemonstrēt arī internetā, turklāt to var noskatīties arī tie lietotāji, kuriem nav PowerPoint.

Vērtīgs pienesums ir One Note. Digitālajā piezīmju lapā var ierakstīt tekstu jebkurā vietā, pievienot attēlu, video, e-pasta vēstuli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko