Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Datorzinību centrs tiek atzīts par Microsoft gada partneri Latvijā

Ikgadējā Microsoft vispasaules partneru konferencē 2013 (WPC), kas šogad norit no 7. līdz 11. jūlijam Hjūstonā, ASV, piedalās vairāk kā 14 000 Microsoft partneru no 150 pasaules valstīm.

Šogad WPC galvenā tēma - mākoņskaitļošanas iespējas un instrumenti, kas sekmē veiksmīgu mākoņskaitļošanas pakalpojumu sniegšanu un attīstīšanu.

Dalībnieku vidū ir arī vairāki Latvijas uzņēmumi - Elva Baltic, Datorzinību centrs, Datakom, DPA, ELKO Grupa, ACC Distribution, PTL un  Komerccentrs DATI grupa.

Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Ballmer), uzrunājot partnerus no visas pasaules, savā atklāšanas runā uzsvēra Microsoft pāreju uz ierīču un pakalpojumu biznesu. Tāpat nākamajam periodam Balmera kungs izcēla četrus galvenos Microsoft darbības virzienus – mākoņskaitļošanu, mobilitāti, lielos datus un sociālos tīklus uzņēmuma vidē (cloud, mobility, big data, enterprise social).

„WPC mērķis ir veicināt Microsoft ekosistēmas izaugsmi un atzīmēt kopīgus panākumus. Konference dod redzējumu partneriem par tām tendencēm, virzieniem un konkrētām tehnoloģijām, ko Microsoft piedāvā un piedāvās, kā arī praktisku ieskatu to pielietojumā. Tā ir arī platforma pasaules IT uzņēmumu pieredzes un viedokļu apmaiņai – kā šīs Microsoft tehnoloģijas izmantot, ieviest un attīstīt pašu spēkiem, lai padarītu klientu biznesu ērtāku un efektīvāku. Šogad jaunākie pētījumi rāda, ka Microsoft partneri arvien vairāk sāk apzināties mākoņskaitļošanas potenciālu un ieviest to savos pakalpojumos. Patiesi prieks, ka arī Latvijas partneri arvien aktīvāk sāk domāt par mūsdienīgāku pakalpojumu piedāvāšanu saviem klientiem,” saka Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis.

Atklāšanā tika uzsvērts, ka mākoņskaitļošana ir joma, kurā kopā ar partneriem Microsoft sasniedz būtiskus panākumus, - nesen izziņoti 1 miljarda dolāru ienākumi Office 365 pakalpojumam un 250 000 klientu atzīme sasniegta WindowsAzure platformai. Tāpat, lai nodrošinātu elastību un izvēli gan partneriem, gan klientiem, WPC ietvaros tika izziņoti jaunumi Office 365 pakalpojuma Open licencēšanas programmās.

WPC ietvaros tika prezentēts arī jaunākais IDC pētījums un infografika    par Microsoft partneru mākoņskaitļošanas pakalpojumu biznesu.  Analizējot partnerus, kuru ieņēmumi nāk no Microsoft mākoņskaitļošanas  pakalpojumu sniegšanas, IDC ir secinājis, ka šo partneru izaugsme ir 2 reizes lielāka, jaunie klienti tiek piesaistīti 2,4 reizes ātrāk un par 30% palielinās  ieņēmumi uz vienu darbinieku, salīdzinot ar partneriem, kuri klientiem nepiedāvā mākoņpakalpojumus.

Darens Bibijs (Darren Bibby), IDC pētījumu programmas viceprezidents, uzskata, ka partneri ar izciliem rezultātiem bija vizionāri, kuri paši pirmie sāka izmantot mākoņskaitļošanas potenciālu. „Šobrīd industrija atrodas tajā punktā, kurā tie partneri, kuri neizvēlēsies savu uzņēmējdarbību sasaistīt ar mākoņskaitļošanu, drīzāk neizdzīvos,” piebilst Bibijs.

Kā jau katru gadu, Microsoft vispasaules partneru konferences svinīgajā ceremonijā tiek godināti Microsoft gada partneri. Microsoft gada partnera balvas ietvaros apbalvo tos partnerus katras valsts mērogā, kas pagājušā gada laikā ir parādījuši izcilus uzņēmējdarbības sasniegumus, piegādājot klientiem Microsoft risinājumus. Balvas piešķir vairākās kategorijās, kurās uzvarētājus izvēlās no vairāk kā 3000 kandidātiem no 106 dažādām pasaules valstīm. Microsoft gada partnera Latvijā titulu šogad ir ieguvis Datorzinību centrs.

Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs, ir gandarīts par Latvijas partnera veikumu, izciliem rezultātiem un devumu modernās izglītības attīstībā. „Datorzinību centrs saņēma atzinību par izcilu risinājumu un pakalpojumu sniegšanu Latvijā. Ar šo balvu Datorzinību centrs tiek atzīts par veiksmīgu uzņēmumu, kas, efektīvi sadarbojoties ar Microsoft Latvia biroju, savā darbībā ir demonstrējis veiksmīgu inovāciju un biznesa pieejas sasaisti, veicinot klientu apmierinātību un jaunu klientu piesaistīšanu,” uzsver Eglīša kungs, piebilstot, „Datorzinību centrs ir sniedzis neatsveramu ieguldījumu mūsu kopīgo klientu kvalitatīvā apkalpošanā un ir spožs izcilības piemērs, ko pēc tikšanās ar partneri atzina arī Microsoft viceprezidents Antonijs Salcito (Anthony Salcito)”.

„Priecājamies, ka mūsu ieguldītais darbs inovatīvu IT risinājumu izveidē ir ļāvis gūt šo augsto Microsoft atzinību. Pēdējo gadu laikā esam veiksmīgi īstenojuši apjomīgus informācijas sistēmu izstrādes projektus izglītības un veselības aprūpes nozarēs, ir radīti praktiski un efektīvi lietvedības un projektu vadības risinājumi biznesa klientiem, uzsākti nozīmīgi zinātniskās pētniecības projekti ar mērķi radīt jaunus produktus un tehnoloģijas,” saka Andris Ķikāns, Datorzinību centra valdes priekšsēdētājs. „Inovācijām ir ļoti būtiska nozīme konkurētspējīgu IT risinājumu radīšanā. Gūtā Microsoft atzinība noteikti palīdzēs mums eksporta aktivitāšu paplašināšanā, kā arī kalpos kā lieliska motivācija turpmākajam darbam,” turpina A. Ķikāns.

Konferences ietvaros Tami Reller (Tami Reller), Windows produktu grupas vadītāja, izziņoja Windows 8.1. pieejamību ražotājiem šī gada augustā, kas nozīmē, ka ražotāji varēs piegādāt savas jaunākās ierīces jau šī gada rudens sezonā. Vairāk par Windows 8.1. jaunumiem aicinām lasīt Windows emuārā.

WPC saturs pieejamas video un teksta formātā konferences centrālajā vietnē: http://www.digitalwpc.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko