Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Esi, kā lidvāvere (video)

Kuram gan no mums nav kaut reizi gribējies lidot – ja atceramies teiku par Ikaru, tad līdzīgas domas nodarbinājušas cilvēku prātus jau sen, droši vien, kopš laika, kad vispār iesākas kaut kas tāds, ko apzīmējam ar "prāts", "domas" un "sapņi".

Lai arī gadījumā ar spārnotu apģērbu tā ir lidošana nevis uz augšu, bet uz leju (pie tam lielā ātrumā), tas tomēr izskatās prātu reibinoši pat internetā.

Informācijai – ja skaidaivera (bez izpletņa un "wingsuita")krītoša cilvēka vertikālais ātrums ir nepilni 200 km/h, bet horizontālā ātruma komponente – līdz 50-90 km/h (proti, trenēts cilvēks var "krist slīpi"), tad, uzvelkot spārnoto kostīmu, vertikālais ātrums ir zem 80-90 km/h, bet horizontālais sasniedz 110-150 km/h, proti, tas jau izskatās pēc lidojuma, jo horizintālā ātruma komponente ir lielāka par vertikālo.

Taisnība, te nav lielas saistības (ja neskaita kameras un daļu tehniskā aprīkojuma) ar elektroniskām ierīcēm, tomēr šādam video patiešām ir grūti paiet garām, neiesakot to arī citiem.

Lūdzu, jūsu uzmanībai – spārnkostīmā (wingsuit) tērpts Džebs Korliss demonstrē apbrīnojamu augstasinību, pieredzi un māku aprēķināt savu lidojumu, vairākas reizes nolidojot pāris metru attālumā no drošas nāves:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko