Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Facebook nopērk Instagram par miljardu USD

Facebook iegādājusies ultrapopulāro iOS un, kopš neilga laika, arī Android foto kopīgošanas aplikāciju Instagram.

Viens no galvenajiem šāda soļa iemesliem neapšaubāmi bija Instagram lielā popularitāte (pāri par 33 miljoniem lietotāju) un ambīcijas sociālo tīklu sfērā – Facebook, acīmredzot, uztvēra to kā nopietnu konkurentu pašas centieniem pēc iespējas vairāk iesaistīt Facebook lietotājus foto kopīgošanas aktivitātēs un – ko tur slēpt – iegūt vērtīgu lietotāju informāciju (kontakti, ģeolokācija, u.tjp.)

Par spīti Instagram popularitātei, speciālistu vidū 1 miljards tiek vērtēts kā dārgs un apšaubāmas pamatotības pirkums – ja apskatāmies, tad, piemēram, The New York Times tirgus vērtība ir nepilni 950 miljoni, un tas tomēr ir stabils un ļoti ilgstoši tirgū esošs zīmols, kāmēr Instagram – mobilā aplikācija, par kuru pirms 3 gadiem neviens nekā nezināja, jo tās nemaz nebija (radās 2010.g.). Galu galā – parasta foto aplikācija, kura ļauj fotografēt, uzlikt attēliem dažādus filtrus un tad to visu parādīt draugiem.

Tā vai citādi, Instagram lietotāju vidū ir ne mazums skeptiķu, kuri pēc Facebook pirkuma gānās un meklē citas alternatīvas. Ir pat izveidoti servisi, kas ļauj ātri nomigrēt savas Instagram konta fotogrāfijas un saglabāt tās datorā.

Skeptiķprāt, Facebook solījums par Instagram kā atsevišķu, no Facebook atdalītu aplikāciju, ir visai apšaubāms, un nebūs ilgi jāgaida, kāmēr sociālo tīklu gigants sāks monetizēt Instagram 30+ miljonus lietotāju.

Laiks rādīs. Skaidrs ir viens – Instagram dibinātāji Kevins Saistrōms un Maiks Krīgers ir labi nopelnījuši. Arī investori, kuri nieka pāris dienas pirms Instagram iegādes iegādājās daļas šai uzņēmumā, nopelnīja 200%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko