Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Google rūpīgi glabātais noslēpums - Nexus One

Pasaulē turīgākās interneta kompānijas _Google _otrdien sarīkotais pasākums, pirms kura ar mīklainu paziņojumu palīdzību bija izdevies sacelt pamatīgu ažiotāžu, izrādījies nekas vairāk kā uzņēmuma pirmā pašu izstrādātā mobilā tālruņa prezentācija. Sadarbībā ar Taivānas ražotājiem HTC izgatavotais tālrunis Nexus One pievienosies aptuveni 20 citu sakaru ierīču saimei, kurus darbina pašu _Google _radītā operētājsistēma Android.

Lai arī pirms preses konferences Google solīja izklāstīt savu vīziju par to, kādiem jābūt nākotnes tālruņu izgatavošanas un izplatīšanas principiem, pasākuma centrālais notikums bija Nexus One prezentācija. Amerikāņu uzņēmums cer ar tā palīdzību mainīt interneta lietošanas paradumus. Google ideologi ir pārliecināti, ka tuvākajos gados pastiprināsies tendence klejošanai tīmeklī izmantot mobilo tālruni, nevis datoru. Tādēļ arī tapis interneta izmantošanai piemērots tālrunis.

Nexus One būs nopērkams vienīgi internetā un to nevarēšot apskatīt veikalos, ziņo aģentūra AP. Tas nebūs lēts. Bez piesaistes noteikta sakaru operatora tīklam ierīce maksās 529 ASV dolārus, kas nav maz globālā ekonomiskā pagrimuma apstākļos.

Tālruni jau izmēģinājušie tehnoloģiju blogeri atzīst, ka tas ir visnotaļ labs, taču nesteidzas apstiprināt pašu Google novērtējumu, ka Nexus One ir "super" telefons. Salīdzinot ar konkurentu darinājumiem, šis tālrunis izceļas ar attīstītu balss atpazīšanas tehnoloģiju, kas ļaujot ar mutiskām komandām pat izveidot e-pasta vēstuli un vadīt Google Maps programmu, vēsta aģentūra Reuters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko