Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

HP CEO: lēmums par WebOS – divu nedēļu laikā

Kā jau iepriekš tika ziņots, pēc HP vadības nomaiņas tiek pārskatīti arī iepriekšējā CEO Leo Apotēkera pieņemtie, neviennozīmīgi vērtētie, lēmumi.

Kā jaunās HP CEO Megas Vitmenas pirmā iniciētā kursa maiņa bija lēmums tomēr paturēt HP PSG (Personal Systems Group) un turpināt dalību klēpjdatoru un perifērijas tirgū.

Kā jautājums bez atbildes šobrīd vēl ir HP līdz ar Palm iegādi iegūtās WebOS mobilo ierīču operētājsistēmas nākotne – savu WebOS planšetdatoru HP izpārdeva ar milzu zaudējumiem (toties ātri iegūstot tirgus daļu), un, acīmredzot, neturpinās. Taču pati operētājsistēma varētu būt pieprasīta tirgū, kur lielie mobilo telefonu ražotāji varētu būt ieinteresēti sadalīt risku un samazināt uz patentu strīdos iestigušās un arvien dārgāk izmaksājošās Android platformas balstīto ierīču īpatsvaru produktu līnijā.

Franču laikrakstam Le Figaro HP CEO teikusi, ka tuvākajās divās nedēļās tiks pieņemts lēmums par WebOS nākotni. Šobrīd neērtā situācijā esot 600 pie tās strādājošie HP darbinieki un alternatīva operētājsistēma HP esot nepieciešama.

Tātad, kā var noprast pēc paziņojuma toņa, iespējams, ka WebOS vēl nekur nepazudīs. HP sastāvā vai kā atdalīta struktūrvienība, tas jau ir sekundārs jautājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko