Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ievērojot tradīciju – Microsoft TechDay 2013

Saskaņā ar pašu ieviesto tradīciju Microsoft 29. oktobrī jau trešo gadu kārtējā IT konferencē TechDay 2013 pulcēja ap 500 informācijas tehnoloģiju vadītāju, profesionāļu, programmatūras izstrādātāju, biznesa lēmumu pieņēmēju, partneru, studentu un citu interesentu.

Konferences ietvaros dalībnieki varēja iepazīsties arī ar Tehnoloģiju pop-up muzeja eksponātiem, atsaucot atmiņā agrāko laiku tehnoloģiju iespējas un ar citu skatu palūkojoties uz ierīcēm, kuras bija jaunākie tehnoloģiskie sasniegumi 21. gadsimta sākumā.

Liela uzmanība tika pievērsta faktam, ka 2014. gada 8. aprīlī beidzas Windows XP SP3 un Office 2003 oficiālā atbalsta periods. Tātad atlicis pavisam maz laika, lai veiktu pāreju un modernāku programmatūru. Faktiski pārejas uzsākšana labas prakses izpratnē jau ir nokavēta, jo tiek uzskatīts, ka šāda pāreja aizņem 18 un vairāk mēnešu.

Izsmeļošāka informācija par Microsoft atbalstu TE>

Konferencē norisinājās piecas paralēlas sesijas un tika nolasīts ap 30 lekciju par aktuālo IT nozarē. Ar savām lekcijām uzstājās ne tikai vietējie speciālisti, bet arī viesi no Krievijas, Francijas, Horvātijas, Polijas, Ungārijas un pat Indijas.

Lekciju tēmas aptvēra operētājsistēmu drošību, mākoņskaitļošanas risinājumus, lietojumprogrammu izstrādi un citas jomas.

Nelielas partneru izveidotas ekspozīcijas dalībnieki ļāva iepazīties ar jaunākajiem produktiem. Šogad partneru vidū bija Nokia, HP, Jabra, Interactive Intelligence, Squalio projekts, Pluralsight, Capital, Baltijas Datoru akadēmija un Datorzinību centrs.

Konferences dalībniekiem bija iespēja atvadīties no savas novecojušās Windows XP ierīces, uz dienu nododot to Tehnoloģiju pop-up muzejam un pretī saņemot jaunāko Windows 8.1 testa ierīci. Šo iespēju nodrošināja Microsoft Latvija sadarbībā ar Capital.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko