Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kad 50 mm tiešām ir 50 mm

Pateicoties Nikon atbalstam, visiem interesentiem ir iespēja iepazīt šī ražotāja pilna kadra spoguļkameru Nikon D600. Kamera pēc uzbūves ir tipiska Nikon spoguļkamera ar šīs klases kamerām raksturīgām vadības iespējām, bet daudz interesantākas ir D600 labās īpašības un nodrošinātās iespējas, kas to padara pievilcīgu tās potenciālajiem īpašniekiem. Kameras vienīgā sastāvdaļa, kas atšķiras no citiem modeļiem un realizēta tāpat kā dārgākajai D800, ir LiveView slēdzis.

D600 papildina nu jau diezgan plašo pilna izmēra 35 mm sensora (36 x 24 mm) kameru saimi. Tātad, ja objektīva fokusa attālums ir 50 mm, tad tāds tas arī ir. Nekādu reizinātāju u.c. Tas nozīmē arī lielākus pikseļus, tādēļ arī labāku gaismas uztveršanas spēju un mazākus attēla trokšņus.

Cita fotogrāfiem patīkama lieta ir šīs klases kamerām raksturīgi lielas ietilpības akumulators, kas ar vienu uzlādi ļauj darboties diezgan ilgi. Protams, kārtīgam fotogrāfam somā līdzi ir vismaz viens papildu akumulators, bet aktīvam entuziastam tāds visdrīzāk nebūs vajadzīgs.

D600 CMOS sensors ietver 24,7 Mpix (izmantoti gan tiek 24,3 Mpix). Sensora lielie izmēri un salīdzinājumā ar tā laukumu nelielais pikseļu skaits, kā arī tas, ka tajā realizēti jaunākie attēlveidošanas tehnoloģiskie sasniegumi, nodrošina, ka ikdienas darbam, kā secināja eksperts, pilnīgi normāla ir ISO jutība 1600. Esot šādai jutībai, attēla trokšņi praktiski nav vērā ņemami. Arī lielāka jutība ļauj uzņemt kvalitatīvus attēlus.

Noderīgi ir arī divi SD atmiņas karšu sloti, jo fotogrāfs var izvēlēties, kā tie darbojas. Noklusētā režīmā abas kartes veido vienu plašu atmiņas telpu, kurā tiek saglabāts uzņemtais materiāls. Iespējams iestatīt arī, ka tiek veidotas divas identiskas attēlu kopijas – katra savā kartē – un režīmu, kad RAW datnes tiek ierakstītas vienā, bet JPG datnes otrā kartē.

Vērtējot kopumā, jāsecina, ka, saglabājot gandrīz visas vecākās māsas –kameras D800 – iespējas, Nikon D600 ar tās 24 Mpix vēl arvien ir kamera ar lielāko pikseļu skaitu savā klasē, bet maksā krietni mazāk nekā D800 (ap Ls 2000) un arī mazāk nekā galvenās konkurentes. Kameras D600 aptuvenā cena ir ap Ls 1450.

Var teikt, ka D600 ir pilna kadra spoguļkamera budžeta fotogrāfiem, bet tikai cenas dēļ, jo iespēju ziņā tā ir viena no labākajām. Iepazīstot kameru, eksperts secināja, ka ikdienas situācijās priekšroku dotu D600, nevis D800, ja tāda izvēle tiktu piedāvāta, jo kameras sniegums ir lielisks, kā arī tā ir jūtami vieglāka par vecāko māsu.

Nikon D600 galvenie tehniskie dati:

24,3 Mpix; pilna kadra CMOS (10,5 Mpix DX formāta režīmā);

ISO 100 – 6400 (paplašināma līdz ISO 50 – 25 600); līdz 5,5

kadri/s; 3,2 collu, 921 000 punktu ekrāns; 1080p30 Full HD video,

stereo skaņa.

Izmēri un svars: 141 x 113 x 82mm; bez akumulatora – 760 g.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko