Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

“Karšu izdevniecība Jāņa sēta” laiž klajā jaunu ģeogrāfiskās informācijas sistēmas JS Baltija 3 versiju

“Karšu izdevniecība Jāņa sēta” ir laidusi klajā jaunu ģeogrāfiskās informācijas sistēmas JS Baltija 3 versiju. Interaktīvā karšu informācijas sistēma ļauj tās lietotājiem sasaistīt kvalitatīvu Baltijas valstu karšu pamatni ar sistēmā iekļautiem vai paša lietotāja veidotiem objektiem. Izstrādātā programmatūra ir uzskatāma par unikālu risinājumu, kam nav analoga tirgū.

Atšķirībā no iepriekšējās JS Baltija 2 versijas, kas tika izlaista 2009. gadā, jaunā programmatūra piedāvā būtiskus uzlabojumus kartēs, īpaši ceļu un adrešu datos, jaunus maršrutu veidošanas algoritmus, kā arī iespēju vairākiem lietotājiem vienlaicīgi strādāt ar vienotu sistēmas datu bāzi.

“Esam gandarīti, ka saviem pastāvīgajiem klientiem un interesentiem varam piedāvāt jaunu ģeoinformācijas sistēmas JS Baltija 3 versiju, kas sniedz inovatīvas iespējas un ļauj ērtākā veidā atrisināt sarežģītus objektu datu bāzes izveides, maršrutēšanas un sekošanas uzdevumus,” uzsver SIA “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” valdes priekšsēdētājs Jānis Turlajs.

JS Baltija 3 sistēmā ir iekļautas jaunākās “Jāņa sētas” kartes, ir pieejamas Latvijas, Igaunijas un Lietuvas adreses līdz pat viensētu līmenim. Sistēma piedāvā detalizētu ceļu informāciju, kas nodrošina iespēju veikt maršrutēšanu ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā. Ir atjaunota un papildināta adrešu, dabas, tūrisma, transporta un sakaru, kultūrvēsturisko, apdzīvoto vietu un citu objektu datu bāze.

Atšķirībā no iepriekšējās versijas vislielākās izmaiņas ir skārušas maršrutēšanu. Tagad maršrutu var veidot arī kājāmgājējiem, riteņbraucējiem, operatīvajam transportam un smagā transporta kustībai. Sistēmā ir ieviesta maršruta optimizēšana ne tikai pa apli, bet arī no sākuma līdz tālākajam punktam jeb tā sauktajam līnijveida maršrutam. Šie jauninājumi atvieglos darbu uzņēmumiem, kam ikdienā jārisina loģistikas uzdevumi. Ir palielināts maršruta punktu maksimālais skaits, un tagad vienā maršrutā var ietvert līdz 400 objektiem.

Iepriekšējā informācijas sistēmas versija bija domāta atsevišķa lietotāja darbam, bet jaunā sistēma lietotājiem ļauj strādāt gan lokālā SQLite, gan centrālā MySQL datu bāzē. Datu bāzu vadības sistēmu funkcionalitāte sistēmu administratoram dod iespēju ierobežot lietotāja tiesības darbam ar atsevišķām objektu grupām.

“Jāņa sēta” plāno regulāri turpināt karšu pamatnes, datu bāzes informācijas un programmatūras funkcionalitātes atjaunināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko