Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kaspersky Internet Security novērsa visus mēģinājumus nozagt finanšu informāciju

Atjauninātais Kaspersky Internet Security 2013 ar tehnoloģiju «Droši maksājumi» novērsa visus mēģinājumus nozagt finanšu datus testēšanā, ko veica MRG Effitas – organizācija, kas specializējusies aizsardzības risinājumu pret kaitīgajām programmatūrām pārbaudē. Testā piedalījās 15 antivīrusu risinājumi, tostarp Internet Security klases izstrādājumi.

MRG Effitas pētījuma mērķis bija pārbaudīt populāru aizsardzības risinājumu spēju pretoties kaitīgajām programmām, kas paredzētas finanšu informācijas zagšanai. Lai veiktu šo pārbaudi, speciālisti izstrādāja trīs īpašas programmas, kas simulē populāru apdraudējumu, piemēram, Zeus un SpyEye, uzvedību. Testēšanas gaitā MRG Effitas eksperti atdarināja mēģinājumu nozagt lietotāja ievadītos datus vietnē, kas atbalsta standartu SSL – aizsargātu protokolu, ko izmanto lielākā daļa banku un daudzi populāri tiešsaistes pakalpojumi. Par pozitīvu tika uzskatīts rezultāts, kad aizsardzības risinājums novērsa finanšu informācijas pārtveršanu, pat ja sistēmā slēpti atradās kaitīgs objekts. Taču eksperti ņēma vērā arī to, ja aizsardzības risinājums novērsa emulatora lejupielādi vai bloķēja tā darbību. Aizsardzības risinājumi, kuri nespēja novērst datu zādzību vai skaidri brīdināt lietotāju par briesmām, tika atzīti par pārbaudi neizturējušiem.

Testēšanas gaitā Kaspersky Internet Security 2013 kļuva par vienu no diviem antivīrusu risinājumiem, kam izdevās novērst visus finanšu informācijas zādzības mēģinājumus. Bez tam vēl divi risinājumi atklāja kaitīgos emulatorus, izmantojot tikai standarta antivīrusu tehnoloģijas, bet tas negarantē pilnvērtīgu aizsardzību visās situācijās. Risinājuma Kaspersky Internet Security 2013 augstos sasniegumus lielā mērā nodrošināja jaunā tehnoloģija «Droši maksājumi», ko Kaspersky Lab speciālisti ir izstrādājuši, lai sniegtu lietotāja un viņa finanšu informācijas vispusīgu aizsardzību no sarežģītiem kiberdraudiem.

«Ar katru dienu arvien vairāk cilvēku visā pasaulē izmanto elektroniskās norēķinu sistēmas un rīkus attālinātai piekļuvei bankas kontam. Šie cilvēki vēlas justies pasargāti no finanšu kiberdraudiem un paļaujas uz antivīrusu programmatūrām,» komentē Kaspersky Lab Draudu pētniecības pārvaldes vadītājs Ņikita Švecovs. «MRG Effitas neatkarīgās testēšanas rezultāti uzskatāmi parāda, ka mūsu risinājums Kaspersky Internet Security 2013, kurā ietverta jaunā tehnoloģija «Droši maksājumi», atbilst lietotāju vajadzībām un nodrošina finanšu informācijas uzticamu aizsardzību.»

Plašāka informācija par testēšanu ir pieejama, noklikšķinot uz saites.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko