Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kaspersky Lab padomi: uzlādējam viedtālruni droši

Mūsdienu viedtālruņiem bieži vien nepietiek ar vienu uzlādi dienā — to aktīvi izmantojot, lietotājam ir jāmeklē barošanas avots arī dienas vidū. No pirmā acu uzmetiena tā ir absolūti vienkārša un droša darbība, taču patiesībā pastāv daži zemūdens akmeņi, par kuriem ir vērts atcerēties.

Pirmkārt, viedtālruni var nozagt, un kopā ar to arī ierīces lietotāja personisko informāciju. Mājās vai labiekārtotā birojā tas droši vien nenotiks, bet sabiedriskās vietās nepieciešamība attālināties no viedtālruņa, kas uzlādējas, ir saistīta ar risku. Atstājot viedtālruni bez uzraudzības kafejnīcā vai lidostā, uz galda vai automašīnā, nereti var piedzīvot zādzību, tāpēc labāk pārtraukt uzlādi un atgriezties pie tās vēlāk, nekā censties atrast nozagtu viedtālruni.

Otrkārt, uzlādējot viedtālruni no datora, var saskarties ar draudiem, ka no tā tiks lejupielādētas datnes. Tas ir īpaši nepatīkami, ja viedtālrunī glabājas konfidenciāla informācija, piemēram, fotogrāfijas. Visvienkāršākais un efektīvākais veids, kā izvairīties no šīs problēmas, ir pilnīgi izslēgt viedtālruni pirms uzlādes sākuma un neieslēgt līdz procesa beigām. Tad, pievienots barošanas avotam, tas palaidīs vienīgi baterijas uzlādi un atbilstošo ekrānsaudzētāju — un neko vairāk.

Lielāko daļu viedtālruņu var uzlādēt no jebkuras uzlādēšanas ierīces ar saderīgu savienotāju, taču šāda uzlāde mēdz notikt ne pašā piemērotākajā veidā, piemēram, tā ir pārāk ilga vai, gluži otrādi, pārāk ātra. Rezultāts var būt nepilnīga akumulatoru baterijas uzlāde, akumulatora pārkaršana, viedtālruņa izslēgšanās vai restarts, daļējs datu zudums pārkaršanas dēļ vai pat viedtālruņa bojājums. Visdrošāk izmantot oriģinālo uzlādētāju.

Kaspersky Lab eksperti ir apkopojuši drošas viedtālruņa uzlādes pamatnoteikumus.

  • Izslēdziet viedtālruni uzlādes laikā.
  • Pirmajās 20 uzlādes minūtēs ņemiet viedtālruni rokās ik pēc 5 minūtēm. Ja tas ir neparasti stipri sakarsis, nekavējoties pārtrauciet uzlādēšanu! Paturiet prātā, ka mūsdienās daudzi viedtālruņi uzlādes laikā sakarst — tas ir normāli, un ražotājs to ir paredzējis. Āķis slēpjas prasmē atšķirt parastu sakaršanas līmeni no pārkaršanas nepareizas barošanas dēļ.
  • Ja viedtālruni uzlādes laikā nevar izslēgt, veiciet visus iespējamos pasākumus pret personiskās informācijas noplūdi.
  • Ja uzlādes laikā aktīvi lietojat viedtālruni, piemēram, braucat, izmantojot GPS norādes, vai skatāties video, kontrolējiet viedtālruņa sakaršanu un vērojiet akumulatora baterijas indikatoru — ar pašreizējiem modeļiem var būt tā, ka tie patērē vairāk, nekā dod uzlāde, un viedtālrunis nevis uzlādējas, bet izlādējas. Šajā gadījumā būs jāmeklē jaudīgāks uzlādētājs.

Runājot par lietotāja viedtālrunī saglabātās personiskās informācijas aizsardzību, vislabākais veids, kā to izdarīt, ir instalēt un palaist aizsardzības programmu, piemēram, Kaspersky Mobile Security, kura izmanto jaunākās aizsardzības tehnoloģijas, kas ir uzlabotas izmantošanai operētājsistēmas Android pārvaldītos viedtālruņos, un ļauj aizsargāt personīgo informāciju pat tad, ja jūsu tālrunis ir nozagts vai nozaudēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko