Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kaspersky Lab risinājumi atklājuši 100% apdraudējumu Virus Bulletin testos

Saskaņā ar autoritatīvā izdevuma Virus Bulletin veiktās neatkarīgās salīdzinošās testēšanas rezultātiem Kaspersky Lab risinājumi Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows un Kaspersky Internet Security 2012 ir saņēmuši sertifikātus VB100. Kopā ar Kaspersky Lab programmatūrām tika pārbaudīti vairāk nekā 60 citi drošības risinājumi.

Sertifikātu VB100 piešķir programmatūrām, kas atbilst Virus Bulletin izvirzītajām drošības risinājumu darbības kvalitātes prasībām. Skaitlis «100» sertifikāta nosaukumā nozīmē, ka izstrādājumiem ir simtprocentīgi jāatklāj visas plaši izplatītās kaitīgās programmatūras, kas ir atlasītas saskaņā ar nozarē atzītas autoritātes WildList Organization klasifikāciju. Lai iegūtu sertifikātu, programmatūra nedrīkst pieļaut arī nevienu viltus pozitīvu nostrādi, skenējot plašu «tīro» datņu aktuālo izlasi. Šajā testā abi Kaspersky Lab izstrādājumi spīdoši izturēja visus trīs pārbaudījumus, iegūstot rezultātu: 100%, 100% un 0 viltus pozitīvo nostrāžu.

Tests tika veikts ar 32bitu Windows 7 Professional pārvaldītu datoru un sastāvēja no trim daļām: pārbaudes pēc pieprasījuma, kuras laikā pēc lietotāja pieprasījuma izstrādājumi pārbauda programmatūru izlases kopas; pārbaudes reāllaika režīmā (on-access), kad piekļuve testa kolekciju paraugiem (izmantojot īpaši izstrādātus rīkus) aktivizē drošības risinājumus, kas pārbauda datnes un bloķē piekļuvi tām, ja nepieciešams; un, visbeidzot, testēšanas ar tīru datņu izlasēm, kas tiek veidotas no rūpīgi izvēlētiem likumīgiem paraugiem, tostarp visjaunākajiem– turklāt tiek pārbaudīta drošības risinājumu viltus pozitīvu nostrāžu iespēja.

Cenšoties tuvināt realitātei drošības risinājumu testēšanas apstākļus, Virus Bulletin eksperti pieņēma lēmumu nodrošināt testējamajām programmatūrām piekļuvi internetam. No vienas puses, tas paaugstināja iespējamo atklāšanas līmeni uz mākoņpakalpojumu izmantošanas rēķina, no otras puses, palielināja viltus pozitīvu nostrāžu iespējamību. Šādas testēšanas apstākļu izmaiņas ļāva precīzāk novērtēt drošības risinājumu spēju atklāt jaunizveidojušos apdraudējumus reālos apstākļos. Bez tam tika palielināta to programmu paraugu izlase, ar kurām tika pārbaudīti drošības risinājumi,– tajā bija iekļauts visjaunākais paplašinātais WildList saraksts, kas ietver vairāk kaitīgo programmatūru veidu– arī tas tika izdarīts, lai precīzāk modelētu situācijas, kādas rodas reālajā dzīvē.

Virus Bulletin darbinieki atzīmēja, ka risinājumam Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows piemīt «augsta atklāšanas spēja», kā arī plašas pielāgošanas iespējas. Viņuprāt, tas nodrošina «maksimālu drošības risinājuma konfigurācijas pārvaldību, kas atbilst visstingrākajām korporatīvo klientu prasībām», turklāt iestatījumos ir viegli orientēties. Bez tam augstu tika novērtēta izstrādājuma instalēšanas vienkāršība un ērtums, kā arī vienkāršā, intuitīvi saprotamā lietotāja saskarne.

Komentējot mājas datoriem domātā risinājuma Kaspersky Internet Security 2012 testēšanas rezultātus, Virus Bulletin eksperti izcēla izstrādājuma instalēšanas vienkāršību (tai skaitā to, ka nav nepieciešams restartēt datoru), ērto lietotāja saskarni, kā arī «daudzos iestatījumus pieredzējušiem lietotājiem». Vēl tika īpaši atzīmēts «izcilais kaitīgo programmatūru atklāšanas līmenis», mazais sistēmas resursu patēriņš un lielais skenēšanas ātrums.

«Esam gandarīti, ka mūsu drošības risinājumi atkal ir saņēmuši augstāko novērtējumu Virus Bulletin salīdzinošajos testos,» pārbaužu rezultātus komentēja Kaspersky Lab Antivīrusu pētījumu laboratorijas vadītājs Ņikita Švecovs. «Ekspertu lēmums testēšanas gaitā nodrošināt piekļuvi «mākonim» (mūsu gadījumā Kaspersky Security Network) ir sengaidīts testēšanas metožu uzlabojums, kas ļāva mūsu izstrādājumiem parādīt savas labākās īpašības, atklājot visjaunākos, tikko parādījušos apdraudējumus. Domāju, ka mūsu rezultāti ir pārliecinoši.»

Ar visu pārskatu par salīdzinošās testēšanas VB100 rezultātiem var iepazīties Virus Bulletin 2011.gada decembra numurā. Detalizēts testēšanas procedūru un metožu apraksts ir pieejams tīmekļa vietnē www.virusbtn.com/vb100/index.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko