Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kaspersky Mobile Security parāda labus rezultātus AV-Comparatives neatkarīgajos testos

Kaspersky Lab aizsardzības risinājums Android viedtālruņiem sasniedza augstus rezultātus neatkarīgās laboratorijas AV-Comparatives veiktajās kaitīgo programmu atklāšanas pārbaudēs.

Mobile Security Reviewkompleksajos testos piedalījās 13platformaiAndroidparedzēti izstrādājumi. Īpašu uzmanību eksperti pievērsa kaitīgo programmu atklāšanas efektivitātei, aizsardzībai pret zādzībām, kā arī izstrādājumu elektroenerģijas patēriņam.

Testēšana tika veikta 2012.gada jūlijā un augustā arAndroid 2.3pārvaldītu viedtālruniSamsung Galaxy S Plus. Pirmajā pārbaudē tika salīdzināts viedtālruņa elektroenerģijas patēriņš pirms un pēc katra aizsardzības risinājuma instalēšanas. Testa rezultāti apliecināja, ka nevienam no 13risinājumiem nav būtiskas ietekmes uz akumulatora resursu, kas, bez šaubām, ir svarīgs faktors mobilo ierīču lietotājiem. Akumulatora darbības ilguma samazinājums nepārsniedza 3% katram aizsardzības risinājumam.

Kaitīgo programmu atklāšanas efektivitātes testā tika izmantoti vairāk nekā 18tūkstoši zināmo kaitīgo programmu paraugu. Katrs paraugs testa dalībniekiem bija jāatklāj reālos apstākļos: vispirms jaunā programma tika pārbaudīta, bet pēc tam tika veikts mēģinājums instalēt ļaunprogrammu. Šāda metode atveido tipiskas lietotāju situācijas, kurās kaitīgās programmas tiek bloķētas vai nu pēc skenēšanas, vai tad, kad tiek veikts mēģinājums tās instalēt.

Testēšanas laikā viedtālrunis bija pievienots internetam, un aizsardzības risinājumiem bija iespēja saņemt informāciju par aktuālajiem apdraudējumiem no uzraudzības mākoņsistēmām.Kaspersky Mobile SecurityizmantojaKaspersky Security Networkdatus. Šajā testāKaspersky Labrisinājums parādīja augstus rezultātus un tika ierindots izstrādājumu kategorijā, kas bloķē 98–100% kaitīgo datņu.

Īpašā reklāmprogrammu (programmas ar uzmācīgu reklāmu, kam nav kaitīgā komponenta) atklāšanas efektivitātes testa rezultāti izrādījās visai strīdīgi, joKaspersky Labantivīrusu kodols nosaka tikai patiešām kaitīgas programmas.

«Izstrādātāji bieži iekļauj reklāmu bezmaksas produktos, lai segtu to izveides izmaksas,» paskaidroKaspersky Labvadošais antivīrusu eksperts Deniss Masļeņņikovs. «Taču ir iespējams atšķirt legālas programmas, ko atbalsta reklāmas, no uzmācīgām reklāmprogrammām.Kaspersky Labizstrādājums bloķē tikai tās programmas, kurās pilnīgi noteikti ir ietverts kaitīgs saturs, kas paredzēts, piemēram, personas datu zagšanai, informācijas nosūtīšanai bez lietotāja ziņas, ļaujot uzbrucējam iegūt pilnīgu kontroli pār ierīci, kā arī lietojumprogrammas ar skaidri izteiktu reklāmas nolūku.»

VairākasKaspersky Mobile Securityfunkcijas, kas uzrādīja labākus rezultātus salīdzinājumā ar konkurentu izstrādājumiem,AV-Comparativeseksperti raksturoja kā unikālas. Piemēram, iespējas slēpt ienākošo zvanu un ziņu vēsturi, kā arī kontaktpersonu sarakstu. Vēl viena svarīga funkcija, kas saņēma pozitīvas atsauksmes, ir izstrādājumā nesen integrētais tīmekļa filtrs, kas automātiski atklāj un bloķē kaitīgas vietnes, kad mobilā ierīce tiek izmantota piekļuvei internetam.

Ar visu pārskatuMobile Security Reviewvar iepazīties laboratorijasAV-Comparativesvietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko