Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kur skatīties televīziju internetā?

Internets turpina straujo un neapturamo attīstību, un tam visam pa priekšu skrien multimediju attīstība. Arī televīzijas kanāliem ar vienkāršām informatīvām interneta lapām var izrādīties par maz, jo dators un internets mūsu tuvumā atrodas arvien biežāk, tāpēc arī pieaug cilvēku pieprasījums skatīties televīzijas kanālus internetā.

Latvijā daudzkanālu interneta televīzijas pakalpojumu pagaidām piedāvā tikai Lattelecom iTV. Tas ir maksas pakalpojums, kur par 1,85 LS mēnesī ir iespējams skatīties 20 televīzijas kanālus, kuros ietilpst Latvijas televīzijas kanāli, populārākie televīzijas kanāli no Krievijas, kā arī sporta un dokumentālie kanāli. Diemžēl Lattelecom iTV ir arī savi trūkumi, jo tas ir pieejams tikai Apollo interneta klientiem, un starp piedāvātajiem televīzijas kanāliem nav atrodami TV3 un TV6 kanāli. Cik varējām pārliecināties testa laikā, attēla kvalitāte ir atzīstama, un televīzija visbiežāk strādā bez raustīšanās.

Par laimi ir daudzi televīzijas kanāli, kas piedāvā skatīties pārraides ne tikai televīzijas viļņos, bet arī savās interneta vietnēs. Piemēram, Latvijas mūzikas kanālu www.muzikaskanals.lv un arī TV5 kanālu www.tv5.lv jau ilgāku laiku ir iespējams skatīties ar interneta starpniecību. Tā kā lielākā daļa visi šie televīzijas kanāli tiek atskaņoti ar Windows Media Player, palietojot Google meklētāju, iespējams atrast pietiekami daudz instalācijas, kur ir apkopotas visu šo internetā pieejamo bezmaksas televīziju un radio saites vienkopus, jāpiemin, ka arī iepriekšminētie Latvijas kanāli tur ir atrodami. Popularitāti iekarojuši tādi atskaņotāji kā, piemēram, Free Internet TV Player lite vai Online TV Player, un, protams, šeit priekšrocība ir tā, ka tie ir pieejami bez maksas.

Citi lielākie pasaules mēdiji ir gājuši vēl nedaudz tālāk, un izveidojuši paši savus interneta televīzijas servisus, kā piemēru var minēt Eurosport Player (http://player.eurosport.com) vai arī BBC iPlayer (http://www.bbc.co.uk/iplayer/). Šie interneta televīzijas servisi piedāvā skatīties ne tikai televīzijas translāciju, bet arī pasākumu ierakstus, kā arī seriālu un dokumentālo raidījumu atkārtojumus, kas ir ļoti ērti, ja dažādu iemeslu dēļ esat nokavējis savu iecienītāko pārraidi. Diemžēl neviens no šiem servisiem nav bezmaksas, piemēram, par Eurosport Player ik mēnesi nākas šķirties no 2,5 Ls, bet BBC iPlayer pagaidām ir pieejams tikai Lielbritānijā, tiesa, tiek solīts, ka Beta versija jau drīzumā sāks darboties arī pārējās Eiropas valstīs.

 Par laimi interneta burvība ir tāda, ka tajā ne par visu labo vienmēr ir jāmaksā ikmēneša maksa. It īpaši jau sporta fanu ļoti iecienīta ir interneta vietne http://www.channelsurfing.net. Tajā katru dienu tiek apkopots sporta pasākumu kalendārs, pēc kura tiek izkārtotas pārraides no NBA, NHL, NCAA, Čempionu līgas, un daudzu citu populārāko sporta pasākumu tiešraides. Tāpat Channelsurfing interneta vietne piedāvā skatīties filmu kanālus, dokumentālos raidījumus, kā arī populārākos televīzijas kanālus no ASV un Lielbritānijas, turklāt pilnīgi bez maksas.

 Vai interneta piedāvāto iespēju dēļ ir gaidāms televīzijas pagrimums? Tuvākajos gados noteikti nē, toties televīzija ar internetu noteikti ies roku rokā, viens otru papildinot un piedāvājot jaunas iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko