Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Mykoob kļūst par starptautiski atzītu zīmolu Pioneers un Blackbox vēstnešiem Latvijā

Starptautiskais tehnoloģiju ideju konkurss Pioneers Festival un inovatīvu uzņēmumu atbalsta programma Blackbox Connect izvēlējušies savu vēstnesi Latvijā, kas jauniem un ambicioziem mūsu valsts uzņēmējiem ar labām IT idejām pavērs daudz lielākas iespējas tikt pamanītiem starptautiskos konkursos. Jāmin, ka par abu biznesa akseleratoru vēstnešiem Latvijā izvēlēti Mykoob pārstāvji.

Šādi biznesa akseleratori meklē jaunus un talantīgus IT uzņēmumus pasaulē, dodot tiem iespēju veidot biznesa kontaktus Eiropā un augsto tehnoloģiju mekā Silīcija ielejā ASV. Tas ir nozīmīgs atbalsts uzņēmumiem, kas vēlas iekļūt globālajā tirgū.

Akselatori - iespēja Latvijas IT uzņēmumiem kļūt pamanītiem

2009.gadā izveidotā starptautiskā tehnoloģiju ideju konkursa Startup Week mērķis ir vienot inovatīvu IT jomas ideju autorus un investorus no visas Eiropas, lai, sanākot kopā, apspriestu jaunākās tendences moderno IT tehnoloģiju un interneta risinājumu jautājumos un noteiktu perspektīvākos jaunos uzņēmums, kuriem tiek dotas iespējas doties uz Silīcija ieleju ASV.

Šogad starptautiskais konkurss ar jaunu nosaukumu Pioneers Festival notiks laikā no 29. līdz 31.oktobrim Vīnē, un tam ir aicināti pieteikties arī inovatīvo IT ideju autori no Latvijas.

Savukārt programma Blackbox Connect ir divu nedēļu garš projekts, kurā ir iespēja apgūt būtiskāko par uzņēmējdarbības uzsākšanu augsto tehnoloģiju mekā Silīcija ielejā ASV. Apmācību laikā jaunajiem uzņēmējiem no visas pasaules tiek piedāvāts ieskats kā veiksmīgāk uzrunāt un nodibināt kontaktus ar potenciālajiem investoriem un paplašināt zināšanu līmeni par biznesa vidi ASV, lai savu ideju pārvērstu par konkurētspējīgu un pieprasītu produktu.

Par vēstnešiem Latvijā izvēlas Mykoob

Mykoob veiksmes stāsts iesākās pērn, kad tam izdevās izcīnīt 2.vietu starptautiskajā konkursā Startup Week 2011, kas meklēja jaunos veiksmes stāstus tehnoloģiju jomā un inovatīvu ideju autorus, lai tiem piešķirtu prestižu balvu – iespēju doties uz Silīcija ieleju ASV. Šādu iespēju Mykoob saņēma 500 Eiropas uzņēmumu konkurencē. Jāmin, ka šajā konkursā piedalījās vairāki uzņēmumi no Latvijas, bet Mykoob bija pirmais uzņēmums, kas saņēma tik augstu novērtējumu.

Ģirts Ļaudaks, SIA „Mykoob” valdes loceklis: „Latvijā arvien vairāk parādās jauni IT uzņēmumi ar brīnišķīgām idejām un lielu potenciālu. Manuprāt gan Pioneers, gan Blackbox ir lielisks veids kā pabāzt savu degunu ārpus Latvijas un parādīt savu produktu plašākai auditorijai Eiropā un ASV. Domāju jebkuram IT uzņēmumam ir lietderīgi gūt pieredzi Silīcija ielejā, pat tad, ja nav plānots paplašīnāt biznesu ASV. Tā ir iespēja smelties iedvesmu un mācīties no cilvēkiem kam ir neatsverama pieredze veiksmīgu, pasaules līmeņa, IT projektu attīstībā.

Ja kāds uzņēmums no Latvijas piesakās, piemēram, Blackbox Connect programmai, pastāv ļoti augsta varbūtība, ka pirmie cilvēki pie kā Blackbox vērsīsies pēc rekomendācijām, būs Mykoob. No savas pieredzes Mykoob pārstāvji iesaka ikvienam izmantot šo programmu sniegtās iespējas, jo tas ir visai skaidrs ceļš kā uzsākt veidot savu biznesa attiecības ar uzņēmējiem Silīcija ielejā.

Par Mykoob

Mykoob ( HYPERLINK "http://www.mykoob.lv" www.mykoob.lv) ir bezmaksas mācību sociālais tīkls, kas nodrošina informācijas apmaiņu starp skolu, vecākiem un skolniekiem. Tā ir virtuāla vide, kur vecāki var kontaktēties ar skolotājiem, iegūt informāciju par ikdienas procesiem, piemēram, stundu sarakstu un uzdoto, kā arī sekot līdzi bērna sekmēm un kavējumiem.

Šobrīd mācību sociālais tīkls „Mykoob” jau trešo mācību gadu veiksmīgi darbosies 514 Latvijas skolās ar 296300 lietotājiem. Savukārt šogad uzņēmumam izdevās panākt vienošanos par Latvijā radītā mācību sociālā tīkla Mykoob ieviešanu 900 ASV skolās.

Nosaukums „Mykoob” ir izveidots no vārdu salikuma „my book”, un tā apgrieztais burtu veids simbolizē atgriezenisku informācijas saikni skolēniem, vecākiem un skolai. Projekta autori ir Ģirts Ļaudaks un Mārtiņš Kalniņš, kas vienlaikus ir SIA „Mykoob” īpašnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko