Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Noderīgas programmas iPod Touch un iPhone

Nu jau kādu laiku arī Latvijas iedzīvotājiem ir pieeja Apple izveidotajam virtuālajam veikalam AppStore, kur iegādāties dažādas papildu programmas atskaņotāja _iPod _versijai _Touch _vai _iPhone _tālrunim. Veikalā var atrast gan noderīgas lietas, gan arī pilnīgas muļķības, kur cena svārstās no santīmiem līdz vairākiem latiem. Šeit būs mūsu favorīti, bet aicinu lasītājus komentāros pievienot citas vērtīgas programmas!

Shazam

Ja jums patīk kāda dziesma un vēlaties uzzināt, kas to izpilda, šī nelielā programmiņa būs lielisks palīgs. Tā neilgu brīdi "paklausīsies" dziesmu, analizēs datus un ar interneta palīdzību parādīs dziesmu, izpildītāju un pat albuma vāciņu.

Wikipanion

Pasaules enciklopēdija kabatā. Wikipedia tiešām ir kļuvusi par resursu, kas, šķiet, zina visu. Pat ja tālrunī ir labs Safari pārlūks, kas ļauj Wikipedia ērti lietot internetā, šeit dati tiek pasniegti uzreiz lasāmā izmērā un meklētājs pats piedāvā atbilstošus meklēšanas variantus.

Skype

Jā, Skype nu ir pieejams daudzos tālruņos, un tas ir lielisks veids, kā iPod Touch pārvērst tālrunī. Zvaniet no sava Skype telefona draugiem caur internetu visā pasaulē, kā arī izmantojiet to teksta paziņojumu sarunām. Ja vienlaikus strādājat vairākos "tīklos", izmēģiniet Fring programmu.

SnapTell

Līdzīgi kā Shazam atpazīst mūziku, SnapTell paredzēts grāmatu, DVD un CD atpazīšanai. Nofotografējiet, piemēram, grāmatas vāku, un SnapTell jums sagādās informāciju par šo grāmatu, lietotāju atsauksmes un interneta veikalu cenas.

GoogleEarth

Tiem, kam par maz ar jau iebūvēto GoogleMaps, iepriekš tikai datoros pieejamais Earth ļauj pilnībā izmantot skārienjutīgo ekrānu un iebūvēto vestibulāro jutību. Ekrānā varēsiet karti grozīt, pievilkt tuvāk un skatīties attēlus vai video ar koordinātēm. Paliecot ierīci uz priekšu, mainīsies arī horizonts ekrānā.

iSpeak

Katrai no populārākajām valodām ir iegādājama sava iSpeak tulkošanas programma. Ievadiet angliski, programma pieslēgsies internetam un iztulkos tekstu, taču tas vēl nav viss. Nospiediet taustiņu "speak", un balss sintezators izrunās tulkoto frāzi, lai jūs zinātu, kā tā pareizi jāizrunā. Ļoti noderīgi, iegaumējot frāzes ceļojumam.

WhatTheFont

Radošo profesiju pārstāvjiem, jo īpaši datorgrafiķiem, noderēs programma, kas nosaka drukas šriftu, jeb fontu. Nofotografējiet jebkuru teksta daļu avīzē vai reklāmā, WhatTheFont parādīs atpazītos burtus un noteiks, kurš fonts ir izmantots un par cik to iespējams iegādāties.

Facebook

Ja esat socializācijas portāla Facebook lietotājs, uzturēt sakarus varat arī savā iPhone, kur izveidota programma tieši ekrāna izmēram. Tas ietaupīs naudu, jo no interneta jāielādē vien jaunākie dati, nevis daudzie mājaslapas kilobaiti. Ērti un vienkārši. Jaunielādētu notikumu skaitu ataino uz ikonas līdzīgi kā jaunu īsziņu skaitu.

FlightControl

Laika īsināšanai var uzspēlēt arī kādu spēli. Šī pilnībā izmantos skārienjutīgā ekrāna iespējas, jo šajā spēlē esat lidostas dispečers, kam ar uz ekrāna "uzzīmētām" trajektorijām veiksmīgi jānosēdina dažādi lidaparāti paredzētajos skrejceļos. Turklāt tās nedrīkst saskrieties. Internets nav nepieciešams.

Drync Wine

Ja jums garšo vīns, bet vēl nevarat sevi pieskaitīt pie šīs dziras pazinējiem, programma būs ļoti noderīga. Ierakstiet vīna nosaukumu, un programma atpazīs pudeli, iepazīstinās ar citu atsauksmēm par šo vīnu, kā arī pateiks, kuri gadi šai markai ir bijuši veiksmīgi. Ar šādu programmu varēsiet kļūt par īstu vīnu lietpratēju.

WifiTrak

Šī programma informēs par pieejamajiem WiFi tīkliem un to signāla stiprumu detalizētāk nekā iebūvētais bezvadu interneta izvēles ekrāns. Tas pateiks, kuri prasa paroli un kuriem ir vidutāja lapas ierobežotai pieejai. Šo programmu var atstāt ieslēgtu, un tā ar skaņas signālu informēs, ja tuvumā būs bezmaksas internets.

Stanza

E–grāmatu lasīšanas programma. Plaša interneta bibliotēka gan par brīvu, gan par maksu. Lapas var ērti pāršķirt, var meklēt, iezīmējot meklēto lapā. Maināms ir gan šrifts un tā izmērs, gan viss grāmatas "izskats". Atliek vien sagaidīt atjauninājumu, kas tekstu arī lasītu, lai varam klausīties austiņās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko