Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nokia Lumia 920 – kāpēc šoreiz Nokia varētu izdoties

Ilgi gaidītais Nokia – Microsoft alianses kopīgi gatavotais mobilais telefons beidzot ir nonācis dienas gaismā, un radījis pietiekami skaļu ažiotāžu. Šo telefonu jau paspējuši nodēvēt par Nokia pēdējo cerību saglabāt savas pozīcijas mobilo telefonu tirgū, un pēc vairums ekspertu domām šoreiz Nokia tas varētu izdoties.

Šim optimismam ir vairāk iemesli – pirmkārt telefons ir saglabājis to pašu pievilcīgo un kvalitatīvo dizainu ko iesāka Nokia Lumia N9 telefona modelis. Otrkārt – beidzot šis Lumia 920 telefons ir atceļojis tieši laikā, jo iepriekš, kad tika uzsākta Nokia N9 pārdošana, neviens īsti nebija ieinteresēts iegādāties telefonu ar MeeGo operētājsistēmu, zinot ka pavisam drīz pārdošanā nonāks ļoti līdzīgi Lumia modeļi ar Windows Phone 7.5 operētājsistēmu. Bet kad beidzot tika sagaidīti Lumia 800 un Lumia 900 modeļi, nevienam īsti tie vairs nešķita interesanti, jo Microsoft parūpējās jau prezentēt jauno Windows Phone 8 operētājsistēmu. Treškārt – tādas ekstras kā, piemēram, Nokia PureView kameras tehnoloģijas un bezvadu uzlādes tehnoloģijas varētu būt pietiekami saistošas lietas, lai vēl vairāk piesaistītu pircēju uzmanību. Ceturtkārt – Nokia šoreiz ir atradis diezgan platu plecu Microsoft personā, pret kuru balstīties, jo Microsoft ir jau ieguldījis, un apsolījies ieguldīt vēl vairāk pūles Windows Phone 8 operētājsistēmas attīstībā, jo Microsoft ir ļoti ieinteresēta iekarot lielāku tirgus daļu mobilo telefonu OS segmentā, kur pašlaik dominē Google Android un Apple iOS.

Šķiet tie retie, kas pagaidām vēl netic Nokia Lumia 920, ir investori, jo dienā, kad tika prezentēta Nokia Lumia 920, kompānijas Nokia akciju vērtība kritās par aptuveni 12%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko