Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Office 365 mākoņpakalpojumi – atbilstoši standartiem

Dzīvei kļūstot arvien mobilākai, palielinās mākoņpakalpojumu nozīme. Likumsakarīgi, rodas jautājums par to, cik droši ir uzticēt savu biznesa informāciju un dokumentus trešajai personai.

Microsoft izplatījusi preses relīzi par savu Office 365 biznesa produktivitātes mākoņpakalpojumu, īpaši uzsverot, ka pakalpojums atbilst EU un ASV datu aizsardzības un drošības standartiem.

Lai arī par to ne vienmēr aizdomājamies, liela daļa mākoņpakalpojumu sniedzēji (Google, Microsoft, Amazon, Apple) ir amerikānu kompānijas, un, vismaz uz EU stingro informācijas aizsardzības normu fona, ASV likumi ir elastīgāki un pielaidīgāki, tātad tas, ka datu aizsardzība un drošība atbilst ASV standartiem, nebūt vēl nenozīmē to, ka tā atbilst Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem.

Microsoft Office 365 izveidots tā, lai šaubu un pārpratumu nebūtu – atbilsoši abiem.

Lūk, pati preses relīze:

Rīga, 2011. gada 4. janvāris

Office 365 kļūst par pirmo un vienīgo biznesa produktivitātes pakalpojumu mākonī, kas atbilst vadošajiem ES un ASV datu aizsardzības un drošības standartiem

Pētījums: 77% MVU vadītāju Eiropā uzskata, ka atbildība par mākoņskaitļošanas pakalpojumu pieejamību, datu drošību un privātumu jāuzņemas pakalpojumu sniedzējiem

Microsoftmākonī bāzētais biroja produktivitātes pakalpojums Office 365 kļuvis par pirmo un vienīgo mākonī bāzēto platformu, kas klientiem nodrošina pakalpojuma atbilstību vadošajiem datu drošības un privātuma standartiem Eiropas Savienībā (ES) un ASV.

Šā gada decembrī izpētes kompānijas VansonBourne veiktā pētījuma dati liecina, ka absolūtais vairākums mazā un vidējā biznesa lēmumu pieņēmēju Eiropā uzskata, ka informācijas tehnoloģijām ir kritiska loma uzņēmuma darbības nodrošināšanā un biznesa izaugsmē. 49% uzņēmēju atzīst, ka mākonis ļauj viņiem būt elastīgākiem, 45% atzīst, ka tas palīdz ietaupīt naudu, 39% saka, ka mākonis ļauj būt produktīvākiem, katrs ceturtais uzskata, ka mākonis palīdz kļūt inovatīvākiem. Iemesls, kāpēc daļa uzņēmumu atturas pāriet uz mākoņskaitļošanas pakalpojumu izmantošanu, ir bažas par to, vai pakalpojumu sniedzējs spēs nodrošināt pietiekošu datu drošību un privātumu. 77% pētījuma respondentu uzskata, ka tieši pakalpojumu sniedzējiem ir jāuzņemas atbildība par mākoņskaitļošanas pakalpojumu pieejamību, caurspīdīgumu, datu drošību un privātumu.

„Saskaņā ar Ernst & Young pētījumu 61% aptaujāto informācijas drošības speciālistu un IT vadītāju jau izmanto vai nākošā gada laikā plāno izmantot mākoņskaitļošanas pakalpojumus savā organizācijā. Pārejot uz mākonī bāzētiem pakalpojumiem, rūpīgi jāpārdomā iespējamie drošības riski un drošības stratēģijas, tostarp, jāveic pakalpojumu sniedzēja kompetences novērtējums, identitātes un piekļuves pārvaldības kontrole, datu šifrēšanas iespējas. Ļoti būtiski, noslēdzot līgumu par mākoņskaitļošanas pakalpojumu izmantošanu, pārliecināties par pakalpojumu sniedzēja atbildību un drošības garantijām. Tāpēc atzinīgi vērtēju šo Microsoft iniciatīvu, kas ļauj klientiem gūt pārliecību par sniegtā pakalpojuma atbilstību visaugstākajiem drošības standartiem,” saka Ivo Ivanovs, Ernst & Young Baltic IT risku un drošības projektu vadītājs.

Microsoft nostiprinās līgumsaistības pret saviem klientiem, parakstot ES standartklauzulas, kas ļauj klientiem pārliecināties par pakalpojuma atbilstību Eiropas Komisijas Datu aizsardzības direktīvas prasībai. Microsoft izveidojis arī īpašu tīmekļa vietni - Office 365 Uzticības centru (Trust Center): http://trust.office365.com. Vietnē pieejama plaša informācija par Office 365 privātuma un drošības principiem.

2010.gada februārī ES apstiprināja standartklauzulas attiecībā uz personas datu pārsūtīšanu trešās valstīs, ārpus Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ), reģistrētiem apstrādātājiem. Ja standartklauzulas ir iekļautas pakalpojumu līgumos ar datu apstrādātājiem, klienti var būt pārliecināti, ka ir veikti visi atbilstošie pasākumi, lai aizsargātu viņu personiskos datus, pat ja tie tiek turēti mākonī bāzētā pakalpojumu centrā ārpus EEZ. Eiropas regulatoriem ir iespēja pieprasīt apturēt tādu pakalpojumu izmantošanu, kas nav nodrošinājuši atbilstošus pasākumus personas datu aizsardzībai, līdz brīdim, kad pakalpojums ir novērtēts un atzīts par atbilstošu ES datu aizsardzības un drošības standartiem.

Atsevišķu dalībvalstu personas datu aizsardzības prasības ir vēl stingrākas nekā ES direktīvā. Tāpēc papildus standartklauzulu iekļaušanai savos pakalpojumu līgumos, Microsoft ir spēris vēl soli tālāk par citiem mākoņskaitļošanas pakalpojumu piedāvātājiem un uzņēmies papildu saistības atbilstoši konkrētu dalībvalstu likumdošanas prasībām.

“Izveidot mākonī bāzētu produktivitātes pakalpojumu, kas atbilst Eiropas uzņēmēju vajadzībām, ir kas vairāk kā vienkārša tīmekļa aplikāciju izveidošana,” saka Žans – Filips Kurtuā (Jean-Philippe Courtois), Microsoft International prezidents. „Microsoft pieeja Eiropas datu aizsardzības un drošības likumdošanai ir daudz aptverošāka kā citām organizācijām. Mēs esam lepni par paveikto, jo tas ļauj visdažādākajām organizācijām droši un ar pārliecību pāriet uz mākonī bāzētiem pakalpojumiem.”

Microsoft ieguvis ISO/IEC 27001 sertifikāciju, un tas nozīmē, ka neatkarīgs eksperts ik gadu veic Microsoft informācijas drošības politikas auditu, savukārt Microsoft informē savus klientus par audita rezultātiem. Papildus tam Microsoft ir izveidojis tiešsaistes pakalpojumus, lai nodrošinātu fizisko, administratīvo un tehnisko drošību atbilstoši ASV Veselības aprūpes jomas datu aizsardzības likumdošanas stingrajām prasībām.

„Līdz šim bažas par pacientu datu drošību un privātumu ir bijusi raksturīgākā barjera, kas kavējusi veselības aprūpes organizācijas izmantot pilnu mākoņpakalpojumu potenciālu,” saka Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs. „Microsoft cenšas šos šķēršļus novērst, Office 365 iestrādājot tādas privātuma un drošības iespējas, kas nodrošina atbilstību visaugstākajiem standartiem. Līdz ar to Office 365 ļauj slimnīcām, apdrošinātājiem, ārstu praksēm izmantot efektīvu un drošu tehnoloģisko nodrošinājumu jebkurā laikā, pieslēdzoties no jebkuras vietas un būtiski samazinot tehnoloģiju izmaksas.”

Office 365 ir mākonī bāzēta darba produktivitātes IT platforma, kas balstās uz Microsoft Office, Exchange, SharePoint un Lync tehnoloģijām, veidojot integrētu biroja programmatūras, biznesa klases e-pasta, interneta lapas, kopdarbības vides un tiešsaistes saziņas risinājumu. Office 365 visas šīs tehnoloģijas strādā kopā, viena otru papildinot un palīdzot ātrāk un vienkāršāk paveikt vajadzīgo. Office 365 jebkuram lietotājam, tostarp mazām un vidējām organizācijām, sniedz spēcīgus produktivitātes rīkus sākot no 5,25 eiro mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko