Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Patentu kari: Apple panāk Samsung Galaxy Nexus aizliegumu ASV; Samsung, protams, pārsūdz

Pagājušajā piektdienā Ziemeļkarolīnas Apgabaltiesas tiesnese Lūcija Koha apmierināja Apple prasību par Galaxy Nexus izplatīšanas aizliegumu ASV. Samsung, no savas puses, lēmumu nekavējoties pārsūdzēja – ASV tomēr ir ļoti būtisks tirgus…

Kā raksta īpašumtiesību eksperts Florians Millers savā blogā, šis uzskatāms par ļoti lielu Apple un šai tiesvedībā kompāniju pārstāvošās juristu firmu –Morrison & Foerster un Gibson Dunnpanākumu, jo spriedums liecina, ka izdevies pierādīt visu četru konkrētajā procesā iesaistīto patentu validitāti un pārkāpuma faktu.

Vispārīgi runājot, šī procesa strīdus ābols ir apvienotās meklēšanas patenti, kas saistīti ar Apple Siri balss asistentu.

Šī ir viena no pirmajām reizēm, kad tiesvedība trāpa arī pašai Google – kā nekā, Nexus ir Samsung un Google kopējiem spēkiem izstrādāts viedtelefons, kurā Android sastopams, ja tā var teikt, tīrā veidā, proti, bez kādām ražotāja modifikācijām lietotāja interfeisā un ierīces funkcionalitātē.

Otrs blakusfaktors – ja reiz tiesa apmierina prasību pret Galaxy Nexus, tad ir ļoti augsta ticamība tam, ka tā apmierinās šādu pašu prasību pret nule tirgū ienākušo Samsung Galaxy S III, kura viena no reklamētajām funkcijām ir S Voice.

Samsung no savas puses, protams, negrasās viegli padoties tik kritiski svarīgā tirgū, kā ASV, un piektdienas spriedumu jau ir pārsūdzējusi, apelējot pie tā, ka Apple neesot pierādījusi neatgriezenisku kaitējumu (irreparable harm) un tirgus dalas zaudēšanu par labu Samsung, kas ir svarīgs priekšnoteikums, lai naudisku sankciju vietā piespriestu tirdzniecības aizliegumu.

Kopumā, dažādu jurisdikciju tiesas ir atzinušas par pārkāptiem 11 Apple un Microsoft piederošus patentus (saraksts TE), un šāda situācija neizbēgami sadārdzina Android izmantošanu un paaugstina juridiskos riskus.

Microsoft mērķis ir saņemt licences maksu no Android OEM ražotājiem (ko tā veiksmīgi arī dara, šādi gūstot vairāk ieņēmumu, nekā no Windows Mobile un Phone OS), kāmēr Apple neinteresējas par licencēšanas maksām – Kupertino interesē panākt aizliegumu.

Protams, ka reālo Android izmaksu kāpums līdz līmenim, kad lētāk kļūst izmantot Microsoft Windows Phone 7/8 vai Windows RT, var novest pie OEM ražotāju pakāpenisku aiziešanu no Android nometnes, kas, savukārt, ir Microsoft Lielā Iespēja mobilajās platformās.

Kā jau parasti – laiks rādīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko