Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Patentu kari: kā pa viļņiem

Ja vēl pusgadu atpakaļ katrs jauns šāviens patentu karos norībēja pa visu pasauli, tad šobrīd iesaistīto pušu, pieņemto spriedumu, to pārsūdzēšanas un pretapsūdzību blīkšķu kļuvis tik daudz, ka izsekot visam kļūst arvien grūtāk. Skaidrs ir viens - neviena no daudzajām iesaistītajām pusēm nevar rēķināties ar ātru un vieglu uzvaru. Vakar ASV Starptautiskā Tirdzniecības Komisija (ITC) lēma, ka HTC ir pārkāpis Apple piederošo patentu #5,946,647 , kas ir sistēmas līmeņa patents par datu analizēšanu un sasaiti.

Saskaņā ar šo lēmumu, HTC ierīces (šobrīd tās konkrēti nosauktas netiek), kurās šis patents ir pārkāpts, nedrīkstēs importēt un tirgot ASV teritorijā.

Ņemot vērā, ka spriedums stājas spēkā 2012. gada 19. aprīlī, HTC un Google ir pietiekami daudz laika, lai izstrādātu apkārtceļu ar#5,946,647 patentu aizsargātajam izgudrojumam, ko viņi, visticamāk, arī darīs. No Apple skatapunkta, uzvara nav tik salda, kā Kupertino cerēja, jo no sūdzībā minētajiem 10 patentiem par pārkāptu galu galā atzīts tikai viens. Tiesa, intelektuālā īpašuma speciālisti uzskata, ka šis spriedums, lai arī bez liela tiešā efekta tirgū, padarīs vienkāršāku sava IP aizsardzību citos tiesu procesos.

Citās zemeslodes malās patentu karos veiksmes un neveiksmes mijas par labu te vienai, te otrai pusei, un puses nekavējas savas veiksmes izmantot arī mārketingā – Samsung savu Galaxy Tab laida Austrālijas tirgū ar saukli "Planšete, kuru Apple centās aizliegt".

Tiesu strīdos iesaistās arvien jaunas kompānijas, piemēram, BT (British Telecom), Novell un citi IT un komunikāciju pasaules miljardieri. Atsevišķos procesos, piemēram, Kodak pret RIM, pat nav īsti skaidrs, vai abas iesaistītās puses vispār "nodzīvos" līdz uz nākamā gada rudeni pārceltajai lietas izskatīšanai – ne viena, ne otra kompānija šobrīd nedemonstrē jelcik uzticamas attīstības perspektīvas.

Laiks rādīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko