Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Patentu kari: Motorola (un Google) saņem sāpīgu triecienu Vācijā

Karlsrūes Augstākā Apgabaltiesa (Oberlandesgericht Karlsruhe) šodien pieņēma kompāniju patentu karus potenciāli jūtami ietekmējošu lēmumu: Motorola – Apple lietas izskatīšanas laikā apelācijas kārtībā Motorola nedrīkstēs balstīt savas prasības pret Apple uz standartos iekļautiem patentiem. Runa, saprotams, ir par Vācijas teritoriju.

Praksē lietas izskatīšana apelācijas kārtībā var ilgt aptuveni gadu vai pat vēl ilgāk, kas nozīmē to, ka Google-Motorola 12,5 miljardu darījuma reālais pienesums Google IP arsenālā kā minimums, uz laiku,ir ar pirkstu ūdenī rakstīts un, saskaņā ar IP eksperta Floriana Millera viedokli, Motorola un Google stratēģija patentu karā, iespējams, ir izgāzusies vēl pirms megapirkuma oficiālas pabeigšanas.

Netiešais šī tiesas lēmuma efekts var atbalsoties arī Microsoft un Apple labvēlīgā Eiropas Komisijas lēmumā saistībā ar standartos izmantoto patentu pielietojumu FRAND licencēšanai neadekvāti augstas licences maksas pieprasīšanai.

Protams, ka Eiropas Komisija nekādā veidā nav tieši saistīta ar kādas konkrētas valsts tiesu sistēmu, taču precedents paliek precedents, jo īpaši, ja tas noticis Vācijā, kuru Motorola nebūt ne nejauši izvēlējās šai tiesvedībai – Vācijas jurisdikcijā FRAND aizsardzībai (proti, tādai aizardzībai, kas balstīta uz apgalvojumu, ka apsūdzošā puse neievēro FRAND) ir ievērojami augstāks slieksnis, nekā citviet: Apple procesa gaitā vairākkārt iesniedza Motorola licencēšanas piedāvājumus, kuru patiesais mērķis bija "iztaustīt" slieksni, pie kura tiesa atzīst, ka apsūdzētā puse (šai gadījumā Apple) ir izdarījusi FRAND ietvariem pietiekami labu piedāvājumu, un tālāka apsūdzības uzturēšana var novest pie konkurences uzraudzības institūciju uzmanības (lasi: daudzmiljonu sodiem).

Šīsdienas lēmums gan nekādi neskar citu Motorola - Apple lietu, kur pagājušās nedēļas nogalē Motorola panāca Apple iCloud un MobileMe e-pasta "push" režīma deaktivizēšanu Vācijas teritorijā – tur figurē standartos neiekļauti patenti.

Sīkāka informācija par šīsdienas spriedumu un tā iespējamjām sekām TE>

Ironiski, ka šie jaunumi nāk vienlaikus ar Mobile World Congress 2012 atklāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko