Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

RIM atsakās no Google Play aplikācijām pirātisma dēļ

Ja atceramies, tad viens no izmisīgajiem Blackberry ražotāja Research in Motion (RIM) centieniem glābt tirgū neveiksmīgo PlayBook planšeti, bija atbalstīt Android aplikāciju darbību PlayBook 2.0 operētājsistēmā, tādējādi ievērojami palielinot RIM planšetdatoru pircēju aplikāciju izvēli – kā nekā, viss Android Market (tadad – Google Play)…

No idejas par Android aplikāciju darbošanos PlayBook RIM nav atteicies arī tagad, taču ir kardināli mainījis veidu, kā lietotāji pie šīm aplikācijām tiks – ja sākotnēji bija doma izmantot pašas Google infrastruktūru, tad tagad Kanādas viedtelefonu ražotāji nolēmuši Android paredzētās aplikācijas izplatīt ar pašas BlackBerry AppWorld starpniecību.

Iemesls – milzīgais pirātisma līmenis un haoss Google Play veikalā. RIM Programmu Izstrādātāju Attiecību viceprezidents (Developer Relations VP)Aleks Sanders norādījis, ka ceturtā daļa no Android Market (Google Play) aplikācijām ir zagtas (neprecizējot, vai runa ir par ceturto daļu aplikāciju skaita, vai lejupielāžu apjoma ziņā).

"Pirātisms ir milzīga problēma Android aplikāciju izstrādātājiem, un mēs nevēlamies dublēt Android Market haotisko atkritumu bedri (Piracy is a huge problem for Android devs, and we don't want to duplicate the chaotic cesspool of Android Market [now Google Play]", teica Sanders. Tādējādi RIM centīsies stingrāk kontrolēt PlayBook pieejamās Android aplikācijas kā pirātisma, tā arī strauji pieaugošo lietotāja datu drošības apdraudējumu aspektā, kas BlackBerry klientiem īr īpaši svarīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko