Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Samsung Electronics publisko 2012. gada ceturtā ceturkšņa finanšu rezultātus

Samsung Electronics publiskojis savus 2012. gada ceturtā ceturkšņa finanšu rezultātus – šajā laika periodā kompānijas ieņēmumu apjoms sasniedzis 56,06 triljonus Dienvidkorejas vonu (52,45 miljardus ASV dolāru), kas ir par 7% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Samsung Electronics konsolidētā pamatražošanas peļņa ceturtajā ceturksnī sasniegusi 8,84 triljonus vonu (8,27 miljardus ASV dolāru), kas ir par 10% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Savukārt kompānijas konsolidētā tīrā peļņa gadu noslēdzošajā ceturksnī ir 7,04 triljoni vonu (6,59 miljardi ASV dolāru).

Kopumā 2012. gadā Samsung Electronics ieņēmumi sasniedz 201,10 triljonus vonu (188,23 miljardus ASV dolāru), no kuriem pamatražošanas peļņa ir 29,05 triljoni vonu (27,19 miljardi ASV dolāru).

Ceturkšņa ietvaros jāizceļ Mobilās komunikācijas biznesa nodaļas ieņēmumi 27,23 triljonu vonu (25,49 miljardu ASV dolāru) apmērā, kas ir par 4% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Šo kāpumu galvenokārt nodrošināja stabilie Samsung GALAXY S III un GALAXY Note II viedtālruņu pārdošanas rādītāji – šie viedtālruņi popularitātē pārspējuši savus priekštečus, uzstādot jaunus pārdošanas apjomu rekordus vēl īsākā laika posmā. Paredzams, ka 2013. gada pirmajā ceturksnī pieprasījumus pēc viedtālruņiem attīstītajās valstīs kritīsies, savukārt jaunajos tirgos pārdošanas apjomi visa gada garumā pieaugs, pateicoties jauniem, cenas ziņā pieejamiem viedtālruņiem, kā arī arvien pieaugošajam pieprasījumam pēc planšetdatoriem.

Arī Samsung LED televizoru kategorija, kurā ietilpst gan premium klases modeļi attīstītajiem reģioniem, gan arī modeļi, kuri īpaši piemēroti jauno tirgu patērētāju pieprasījumam, ir piedzīvojusi kāpumu pārdošanas apjomos salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni. 2013. gadā Samsung Electronics paredz īpaši strauju tirgus izaugsmi lielformāta televizoriem izmērā virs 60 collām.

Lai arī kopumā pieprasījums pēc mājsaimniecības iekārtām aizvadītā gada nogalē kritās, Samsung novērojis pieprasījuma kāpumu augstākās klases ledusskapju un veļasmašīnu kategorijā ASV un Eiropas reģionos.

Par spīti vispārēji zemajam pieprasījumam tirgū pagājušā gada pēdējā ceturksnī Samsung pusvadītāju bizness tomēr saglabājis stabilu rentabilitāti, pateicoties galvenokārt serveriem un SSD datu nesējiem apvienojumā ar 20 nanometru kategorijas NAND zibatmiņas mikroshēmām, kā arī konkurētspējīgajiem mobilo ierīču procesoriem. Samsung prognozē, ka pieprasījums pēc datu apstrādes un NAND atmiņas risinājumiem, tostarp SSD datu nesējiem 2013. gadā saglabāsies stabils, industrijā arvien vairāk novērtējot ierīces ar augstu datu kapacitāti, lielu veiktspēju un uzlabotām mobilitātes īpašībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko