Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

„Skola nākotnei” atklāj skolotājiem plašas iespējas mācību stundu pilnveidošanai

Lai meklētu labākos risinājumus, kā ar digitālo tehnoloģiju palīdzību saistoši pasniegtu skolēniem mācību vielu, Valmierā tika rīkota nometne „Samsung Skola nākotnei”. Kaut arī mūsdienu tehnoloģijas sniedz plašas iespējas uzlabot un modernizēt mācību procesu skolās, finansējuma un digitālo mācību materiālu trūkums, kā arī nepietiekamais tehnoloģiju zināšanu līmenis, liedz nodrošināt digitālajam laikmetam atbilstošu mācību programmu skolēniem.

Īpašu atlasi izturējuši skolotāji un skolēni no visas Latvijas nometnē “Samsung Skola nākotnei” kopā ar dažādiem digitālo tehnoloģiju ekspertiem apguva video, foto, aplikāciju, sociālo mediju, animācijas filmu veidošanu prasmes, kā arī dažādās tehnoloģiju iespējas, kā mācību vielu parādīt skolēniem saistošā veidā. Nometnes dalībnieki arī paši izmēģināja radīt digitālos mācību materiālus bioloģijā, ķīmijā, fizikā, matemātikā un informātikā.

„Kā pasaules lielākais elektronikas uzņēmums, mēs padziļinām savu sociālo ieguldījumu tajās valstīs, kur attīstām savu darbību. Daloties ar savām zināšanām, prasmēm un tehnoloģiskajiem resursiem, mēs palīdzam mācībspēkiem integrēties un apgūt digitālā laikmeta jaunākās tehnoloģijas,” stāsta Samsung Electronics Baltics korporatīvās komunikācijas vadītāja Iveta Bojāre.

Kā liecina European Schoolnet un Lježas universitātes pētījums par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanu izglītībā, secināts, ka Latvijas skolotājiem nav pārliecības par savām IKT prasmēm.

„Samsung Skola nākotnei” programmas vadītājs Mārtiņš Kālis atzīst, ka „digitālo mācību materiālu izmantošana mācību procesā skolēniem sniegs iespēju strādāt ar daudz plašāku informācijas apjomu, tādā veidā attīstot kritisko domāšanu. Savukārt skolotājiem tie ļaus jau laikus sniegt komentārus un labojumus skolēnu mācību projektos, sasniedzot labāko rezultātu. Tāpat digitālo materiālu izmantošana mācību procesā palīdzēs mazināt plaisu starp skolotājiem un skolēniem, virzot abas iesaistītās puses uz kopīgu mācību vielas apgūšanu, nevis vienkāršu informācijas nodošanu.” M.Kālis arī norāda, ka nometnē radītie materiāli un metodoloģija būs pieejami ikvienam skolotājam Latvijā, lai dotu ierosmi savu mācību stundu pilnveidošanai.

„Daži no mācību priekšmetiem ir tik specifiski, ka tos ir grūti izskaidrot bez vizuāla materiāla. Digitālie mācību materiāli skolotājiem palīdzēs skaidrot šo procesu, padarot to daudz efektīvāku un skolēniem vieglāk uztveramu. Digitālās tehnoloģijas ne tikai atvieglo skolotāju darbu, bet arī sniedz iespējas daudz ātrāk, plašāk un interesantāk skaidrot mācību vielu skolēniem. „Samsung Skola nākotnei” nometnē uzzinātā informācija lika paskatīties uz digitālo tehnoloģiju pielietojumu no cita skata punkta, atklājot dažādas nianses, kas būtiski varētu uzlabot komunikāciju starp skolotājiem un skolēniem, un atvieglot mācību vielas apgūšanu skolās,” stāsta viena no nometnes dalībniecēm, Mārupes vidusskolas skolotāja, Valentīna Legzdiņa.

Nometni “Samsung Skola nākotnei” rīko Samsung Electronics Baltics kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju un vairāk nekā 20 izglītības jomas partneriem. Līdz ar nometnes atklāšanu, Samsung Valmierā aizsāka savu Digitālās izglītības iniciatīvu, kas veidota ar mērķi modernizēt mācības skolā, palīdzēt sagatavot mācībspēkus digitālo tehnoloģiju laikmetam, kā arī sagatavot bērnus un jauniešus nākotnes darba tirgus prasībām. Samsung sadarbojas ar ekspertiem valsts un nevalstiskajā sektorā, lai radītu programmas, kas sniedz visplašākās iespējas Latvijas jauniešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko