Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Slavenākā kapeņu izlaupītāja atgriežas

2008.gada beigās vairākās spēļu platformās dienasgaismu sagaidīja jaunākais Laras Kroftas piedzīvojumu projekts, kurš izceļas ar vērā ņemamu darbību bagātību. Tomb Raider izsenis bijusi klasiska Action žanra pārstāve, kura piedāvājusi izdzīvot dēkaiņa profesora Indianas Džounsa cienīgus piedzīvojumus sievietes veidolā.

Savulaik spēles popularitāte veidoja labvēlīgu augsni arī divām Holivudas filmām ar identisku nosaukumu — Tomb Raider. Jaunākajā spēles daļā izstrādātāji nepiedāvā revolucionāras izmaiņas, bet turpina galvenās varones dzīves piedzīvojumus, kas varētu šķist nedaudz virspusēji, bet nekādā gadījumā netraucēs baudīt spēles piedāvātās iespējas. Šajā daļā iespējas ir nedaudz paplašinātas visos spēles segmentos. Lielākie jauninājumi ir kaujas režīmos: jauni ieroči, navigācijas sistēma un iespējas iesaistīties tuvcīņā. Spēle ir piesātināta un liks intensīvāk pievērst uzmanību apkārtējai videi. Taču unikālu spēles procesa uzlabojumu nesagaidījām. Iespējams arī tas nav šīs spēles sērijas mērķis, taču vēlams būtu spēlei piešķirt vairāk izaugsmes iespējas un plašāku arsenālu. Jaunākās daļas grafiskais noformējums divu gadu laikā gan ir piedzīvojis patīkamus uzlabojumus, jo atšķirībā no iepriekšējām daļām šajā darbība norit plašākā un krāšņākā vidē. Diemžēl spēles ātrdarbības uzturēšanai nepieciešams pietiekami jaudīgs datora tehniskais nodrošinājums. Jāpiebilst, ka tieši PC platformas versija izskatās īpaši efektīgi. Spēlētājam beidzot tiek piedāvāta lielāka rīcības brīvība. Būs iespējas izdarīt daudz izvēļu, taču nevis sižetiski, bet izvēloties risinājumus dažādām problēmām. Par nožēlu jāteic, ka pēc neilga spēlē pavadīta laika sāksiet pamanīt vairākas tehniskas problēmas. Lai novērstu nepatīkamās izstrādātāju kļūdas, noteikti būtu jāatjaunina spēle ar jaunāko uzlabojumu. Tomb Raider ir zināms Prince of Persia un Uncharted spēļu analogs, kas patiks šī žanra cienītājiem, bet, iespējams, neattaisnos visas spēļu cienītāju cerības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒJUMS

Vizuālais noformējums 8,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums 7

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un neuzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība 6,5

Ielādes laiki kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process 8

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība 7

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildus funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums 7

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko