Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Stīvs Balmers gatavojas sacensties ar Apple aparatūras ražošanas jomā

Microsoft CEO Stīvs Balmers intervijā portālam CRN (Computer Reseller News) atklājis, ka pāgājušo nedēļu prezentētā Surface planšete nākotnē būs nevis izņēmums, bet likumsakarība – Microsoft vēlas konkurēt ar Apple, ražojot gan programmnodrošinājumu, gan arī pašu aparatūru, uz kuras tas darbosies.

But we are not going to let any piece of this [go uncontested to Apple],teica Balmers. Not the consumer cloud. Not hardware software innovation. We are not leaving any of that to Apple by itself. Not going to happen. Not on our watch. (ja pavisam īsi: mēs neatstāsim nevienu lauciņu bez konkurences ar Apple).

Tāpat, Microsoft CEO apstiprinājis, ka kompānija saista milzu cerības ar Surface planšeti:Right now we are working real hard on the Surface. That's the focus. That's our core. Look, we'll see what happens.

Jāpiemetina, ka jaunais Microsoft kurss, kurš kompānijas mārketinga žargonā tiks saukts parHardware-software innovation, ir vērā ņemams pagrieziens Redmondas biznesa pieejā – līdz šim Microsoft no aparatūras ražoja tikai perifērijas iekārtas un Xbox spēļkonsoles. Kazi - varbūt, nākotnē varēsim sagaidīt arī pašas Microsoft ražotu datoru…

Protams, šāds pagrieziens prasa arī zināmu cenu politikas maiņu – ja iepriekš Wintel bizness sakņojās shēmā dārga programmatūra + lēti dzelži, tad jaunā stratēģija ar lielu ticamību pieprasa citu shēmu – vidēji dārgi vai dārgi dzelži + lēta prorgammatūra…

Kā šādā situācijā jūtas ilggadējie Microsoft OEM sadarbības partneriHewlett-Packard, Dell, Acer, Asus u.c., kuru biznesa modelis datortirgū balstās uz to, ka Microsoft ražo OS un Office, bet viņi – aparatūru, jau ir cits jautājums.

Nu, ko, lai veicas – jebkurā gadījumā, no šādas konkurences ieguvēji būsim mēs – gala lietotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko