Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Tele2 izveidojis unikālu ceriņu dārzu Rīgā

Rūpējoties par Rīgas parku labiekārtošanu, mobilo sakaru operators Tele2 izveidojis unikālu ceriņu dārzu ar 74 dažādu ceriņu šķirņu stādiem. Ceriņu dārzs tapis sadarbībā ar Rīgas domi un pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki (tagad – SIA Rīgas meži) darbiniekiem, un tā izveidē Tele2 ieguldījis vairāk nekā 4000 latu.

Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: “Izmantojot e-rēķinu, cilvēki saudzē kokus, tāpēc jau vairāku gadu garumā Tele2 aicina klientus pieteikties e-rēķinam – par katra klienta pieteikto e-rēķinu iestādam koku vai labiekārtojam apkārtējo vidi. Priecājamies, ka vairāk nekā 160 000 Tele2 klientu jau izmanto e-rēķinu. Pēdējā gada laikā ap 18 000 Tele2 klientu ir pieteikušies e-rēķinam, un, atbalstot viņu iniciatīvu, esam izveidojuši unikālu ceriņu dārzu Rīgā iedzīvotāju un viesu priekam. Aicinu apmeklēt Tele2 ceriņu dārzu un arī pārējos Tele2 klientus saudzēt dabu un pieteikties e-rēķinam!”

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks: “Mēs priecājamies par katru iniciatīvu, kā kopīgi varam padarīt savu pilsētu skaistāku un sakoptāku. Rīgai piestāv būt zaļai. Pilsētas parki un skvēri vien Rīgā aizņem 260 hektāru lielu teritoriju. Šajā ziņā esam līderi starp citām Eiropas valstu galvaspilsētām. Tā ir bagātība, ko vēsturiski esam mantojuši, taču ko arī paši šodien varam radīt un pilnveidot, tā ieguldot pilsētas nākotnē. Jāteic, ka ceriņi ir simbolisks krūms. Atceros, kā savulaik vecmamma stāstīja, ka atrasta ceriņu pieclapa piepildīs jebkuru vēlēšanos. Novēlu, lai jaunais ceriņdārzs nestu rīdziniekiem un pilsētas viesiem daudz pozitīvu brīžu un piepildītu vēlēšanos.”

Uldis Zommers, SIA Rīgas meži valdes loceklis, daļas Rīgas dārzi un parki vadītājs: “Ceriņus ļaudis mēdz uzskatīt par jaunības un ģimenes simbolu, jo dabā tie iezīmē pavasara plaukuma pāreju vasaras pilnbriedā. Jau vairākus gadsimtus ceriņi ir vieni no Latvijas krāšņāk ziedošajiem un izplatītākajiem ziedošajiem krūmiem. Ziedošo ceriņu kupenas ir gan lauku, gan pilsētas kultūrvides simbols, kas cilvēkiem asociējas ar nepārprotamu māju sajūtu. Pateicoties Tele2 iniciatīvai, daudziem patiks meklēt ceriņu ziedkopās 5-lapiņu laimes ziedus un turpmāk ceriņu dobe visā savā krāšņumā ik gadus šai laikā priecēs jo daudzus cilvēkus, kuri savā būtībā ir tikpat unikāli un dažādi kā iestādītās ceriņu šķirnes.”

Tele2 Ceriņu dārzs atrodas Rīgā netālu no Aleksandra Grīna bulvāra un Slokas ielas krustojuma. Tajā apskatāmi 74 stādi no 9 ceriņu šķirnēm: Andenken an Ludwig Spath, Charles Joly, Katherine Havemeyer, Krasavica Moskvy, Michel Buchner, Madame Lemoine, Nadezda, Palibin, Sensation.

Tie Tele2 klienti, kuri vēl nav pieteikušies bezmaksas e-rēķinam, var to izdarīt jebkurā laikā. Fiziskas personas var pieteikties e-rēķinam, izmantojot Mans Tele2 vai nosūtot no sava mobilā telefona bezmaksas īsziņu uz numuru 1606, kuras tekstā norādīta tikai elektroniskā pasta adrese, vai arī zvanot uz Tele2 diennakts informatīvā dienesta tālruni 600 vai 29560600 (pastāvīgā pieslēguma abonentiem zvans ir bez maksas). Savukārt juridiskas personas var pieteikties e-rēķinam, izmantojot Mans Tele2 vai griežoties kādā no Tele2 klientu apkalpošanas centriem, vai arī nosūtot rakstisku iesniegumu uz Tele2 (adrese: Mūkusalas iela 41b, Rīga, LV-1004). Pieslēdzot e-rēķinu, klients atsakās no rēķinu saņemšanas pa pastu un turpmāk rēķinu saņem savā e-pastā.

Par klientu pieteiktajiem e-rēķiniem 2007.gadā netālu no Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijas Tele2 iestādīja 10 000 priežu stādu. 2009.gadā Tele2 iestādīja vairāk nekā 8000 dažādu koku stādu piecās Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rīgā un Valmierā. Sadarbībā ar biedrību Berģinieki 2010.gadā Tele2 apstādīja ar kārkliem Juglas ezera krastu Rīgā, tādējādi nostiprinot to un pasargājot no tālākas erozijas. Arī turpmāk par katru klienta pieteikto e-rēķinu Tele2 iestādīs koku vai labiekārtos apkārtējo vidi.

Tele2 ir lielākais mobilo sakaru operators Latvijā pēc balss klientu skaita. Kopš Tele2 dibināšanas kopējie kapitālieguldījumi sasnieguši 157 miljonus latu, un savu 11 darbības gadu laikā Tele2 valstij nodokļos samaksājis 163 miljonus latu. Noslēdzot daudzmiljonu līgumu ar Nokia Siemens Networks par jaunāko tehnoloģiju iegādi, Tele2 gada laikā izveidos modernāko mobilo sakaru tīklu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko