Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

“Tele2”: mobilo internetu Latvijā lieto 40% iedzīvotāju

Pēc “Tele2” aplēsēm, Latvijā mobilā interneta lietotāju skaits varētu būt sasniedzis 800 000 jeb 40% iedzīvotāju. Lai arī turpmāk mobilā interneta lietotāju skaits augtu, tam ir radīti nepieciešamie nosacījumi – “Tele2” nodrošina ātrgaitas mobilo internetu trešās paaudzes jeb 3G tīklā jau 93% iedzīvotāju un visos “Tele2” tarifu plānos ir iekļauta datu pārraide.

“Mobilais internets ir straujāk augošais pakalpojums mobilo sakaru nozarē ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē kopumā. Tā lietotāju skaita pieaugumu veicina 3G tīkla pieejamība plašākā valsts teritorijā un izdevīgāki tarifi, kā arī lielāka viedtelefonu un planšetdatoru popularitāte,” saka “Tele2” komercdirektors Jānis Spoģis. “Priecājamies, ka SPRK atzinis, ka “Tele2” jau ir ātrākais mobilais internets visvairāk vietās Latvijā. Mēs neapstājamies pie sasniegtā, bet turpinām attīstību un sakaru tīkla modernizācijas projekta ietvaros esam jau uzcēluši 165 jaunas 3G bāzes stacijas, kā arī ieviesuši jaunāko aparatūru esošajās bāzes stacijās. Tīkla modernizāciju pabeigsim šī gada otrajā pusē, tādējādi nodrošinot vēl ātrāku mobilo internetu ar plašāku pārklājumu, kā arī augstāko balss sakaru kvalitāti.”

“Mobilais internets arī turpmākajos gados būs straujāk augošais pakalpojums mobilo sakaru nozarē, kas nodrošinās lielāku lietotāju skaitu un apgrozījuma pieaugumu,” piebilst J. Spoģis.

Gada laikā pieaudzis gan “Tele2” mobilā interneta lietotāju skaits, gan dubultojies tā patēriņš “Tele2” tīklā. Īpaši aktīvi mobilo internetu lieto gan ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 45 gadiem, gan jaunieši, kuriem papildus sarunām un īsziņām arī mobilais internets ir kļuvis par vienu no telefona pamatfunkcijām.

Pērn “Tele2” veiksmīgi iesāka un šogad pabeigs vienu no lielākajiem investīciju projektiem mobilo sakaru nozarē Latvijā – “Tele2” tīkla modernizāciju ar pasaulē vadošā telekomunikāciju iekārtu ražotāja “Nokia Siemens Networks” jaunākajām tehnoloģijām. “Tele2” ir jau modernizējis sakaru tīklu Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē, kam drīzumā sekos Rīga, Jūrmala, Saulkrastu un Tukuma novadi.

Ātrgaitas mobilo internetu var lietot kā bezvadu interneta pieslēgumu portatīvajam un galda datoram, kā arī mobilajā telefonā – “Tele2” tīklā 90% tālruņu ir ar interneta pārlūkošanas iespējām, savukārt viedtelefonu lietotāju skaits jau pārsniedzis 200 000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko