Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Telefoni Latvijā vīrusus saķer biežāk: “Tele2” sadarbībā ar “Kaspersky Lab” piedāvā aizsardzības risinājumu

Mobilo sakaru operators “Tele2” un vadošais informācijas drošības risinājumu izstrādātājs “Kaspersky Lab” uzsāk sadarbību, lai iedzīvotājiem visās Baltijas valstīs piedāvātu ērtāk un izdevīgāk pieejamus aizsardzības risinājumus viedtelefoniem un planšetdatoriem, tādējādi ļaujot pasargāt savās ierīcēs esošo privāto informāciju zādzību, vīrusu programmu, ļaundabīgu īsziņu un citos gadījumos.

Gandrīz visas (99,9%) no 2013. gada pirmajā pusgadā atklātajām jaunajām mobilajām ļaundabīgajām programmatūrām ir vērstas pret telefoniem un planšetdatoriem ar “Android” – pasaulē populārāko mobilo operētājsistēmu, turklāt šādu apdraudējumu skaits turpina strauji pieaugt, liecina “Kaspersky Lab” informācija. Pēc “Tele2” aplēsēm arī Latvijā “Android” ir iecienītākā operētājsistēma un ar to ir aprīkoti 400 000 viedtelefonu un 60 000 planšetdatoru.

Ņemot to vērā, “Tele2” ar “Kaspersky Lab” piedāvā jaunu aizsardzības risinājumu tieši “Android” viedtelefonu un planšetdatoru lietotājiem – “Kaspersky Internet Security for Android”. Šis risinājums nodrošina aizsardzību pret vīrusiem, surogātpastu, spiegu programmām, ļaundabīgām īsziņām, inficētām aplikācijām, kā arī, lai bloķētu bīstamas interneta vietnes, kas mēģina nozagt lietotāja naudu vai identitāti. Arī gadījumos, ja ierīce ir pazaudēta vai nozagta, pretzagļu aizsardzība palīdzēs pasargāt personīgo informāciju un noteikt telefona atrašanās vietu pat tad, ja ierīcē tiks ievietota cita SIM karte, kā arī nofotografēt personu, kura lieto ierīci, un bildi atsūtīt uz īpašnieka e-pastu. Pēc “Tele2” aplēsēm šī gada pirmo astoņu mēnešu laikā Latvijā kopumā netīšam zaudētu vai nozagti ir vairāk nekā 9600 telefoni.

“Par drošības risinājumu nepieciešamību datorā vairāk nav šaubu, savukārt tam, ka jāpasargā sava privātā informācija arī telefonā un planšetdatorā, Latvijas iedzīvotāji pievērš salīdzinoši maz uzmanības. “Tele2” pētījums rāda, ka tikai 7% sieviešu un 13% vīriešu lieto aizsardzības aplikāciju savā telefonā. Tajā pašā laikā telefoni, īpaši viedtelefoni, ir kā mazi datori, kuri satur daudz privātas informācijas un kuros aktīvi tiek lietots internets,” saka “Tele2” produktu direktors Juris Breicis. “Rūpējoties par to, lai vairāk nekā miljons “Tele2” un “Zelta Zivtiņa” klientu varētu droši pārlūkot internetu, lietot internetbanku, sūtīt un saņemt failus, iepirkties internetveikalos un sazināties sociālajos tīklos, esam uzsākuši sadarbību ar “Kaspersky Lab”. “Tele2” ir pirmais mobilo sakaru operators Latvijā, kas piedāvā aizsardzības risinājumus, turklāt klientiem ērtāk pieejamus un par izdevīgāko cenu tirgū – 49 santīmiem mēnesī.”

““Kaspersky Lab” speciālisti ir atklājuši ap 7 000 000 ļaundabīgo instalācijas pakešu “Android” operētājsistēmai. Tāpēc mēs priecājamies, ka esam atraduši “Tele2” kā sabiedroto cīņā pret mobilo ierīču kaitīgajām programmām. “Kaspersky Internet Security for Android” ļaus iedzīvotājiem baudīt visas interneta priekšrocības, kā arī viedtālruņu un planšetdatoru iespējas, nepiedzīvojot drošības problēmas un neizjūtot šīs programmas ietekmi uz ierīces darbību,” norāda “Kaspersky Lab” rīkotājdirektors Baltijas valstīs Andis Šteinmanis.

“Tele2” un “Zelta Zivtiņa” klienti var iegādāties “Kaspersky Internet Security for Android” telefonam vai planšetdatoram, sūtot īsziņu ar pasūtīšanas kodu KMS uz numuru 1604. Klients atbildes īsziņā saņems aktīvo saiti aplikācijas lejupielādei telefonā un aktivizācijas kodu, kuru jāievada aplikācijas instalēšanas procesā. Savukārt planšetdatora lietotājam jālejupielādē aplikācija no www.tele2.lv/kaspersky_telefonam un instalēšanas procesā jāievada īsziņā saņemtais aktivizācijas kods. “Tele2” klientiem abonentmaksa tiks pieskaitīta pie ikmēneša mobilo sakaru rēķina, savukārt “Zelta Zivtiņa” klientiem abonentmaksa tiks noskaitīta no priekšapmaksas sarunu kartes kredīta. “Kaspersky Internet Security for Android” ir pieejams par mēneša abonēšanas maksu, kas nozīmē to, ka klients iegūst cenas ziņā izdevīgu piedāvājumu un nav jāmaksā par gada licenci, kā arī jebkurā laikā var uz nenoteiktu laiku pārtraukt vai pilnībā pārtraukt lietot šo aizsardzības risinājumu. “Tele2” arī piedāvā “Kaspersky Internet Security” datoriem ar “Windows” programmatūru – papildu informācija ir pieejama www.tele2.lv/kaspersky_datoram.

“Bez aizsardzības risinājumiem “Tele2” iesaka lietot arī tās iespējas, kuras piedāvā telefonu ražotāji, lai palielinātu personīgās informācijas drošību, piemēram, drošības kodus un paroles, visas informācijas izdzēšanu, ja vairākas reizes nepareizi ievadīta parole. Tāpat iesaku neatstāt ierīci bez uzraudzības, kas ir visbiežākais iemesls tās nozagšanai vai pazaudēšanai, neuzticēt savas ierieces citām personām, neinstalēt aplikācijas, kuras iegūtas no neoficiāliem avotiem, kā arī pieslēgties tikai uzticamiem bezvadu tīkliem (WiFi) un nenodot savu personas informāciju vai maksājumu informāciju interneta vietnēm un aplikācijām, par kuru drošību neesat pārliecinājies. Tāpat vajadzētu rūpīgi izvērtēt kādu informāciju, piemēram, bankas konta, kredītkaršu un citu ir nepieciešams glabāt mobilā ierīcē,” piebilst J. Breicis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko