Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Triatel veidos modernāko CDMA datu pārraides tīklu pasaulē

Telekomunikācijas pakalpojumu sniedzējs Triatel noslēdzis līgumu ar vienu no pasaulē vadošajām telekomunikāciju tehnoloģiju kompānijām Huawei par tehnoloģiju iegādi, lai modernizētu uzņēmuma tīklu, tādējādi nodrošinot klientiem ievērojami ātrāku interneta datu pārraidi. Tīkla modernizācijā Triatel ieguldīs 4 miljonus ASV dolāru.

„Veicot klientu aptauju, noskaidrojām, ka 82% Triatel klientu vēlētos lielāku datu pārraides ātrumu, kā rezultātā uzņēmuma investori pieņēma stratēģisku lēmumu modernizēt telekomunikāciju tīklu,” atzīmēTriatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa, uzsverot, ka uzņēmums pirmais pasaulē izmantos jaunākās CDMA datu pārraides tehnoloģijas – EVDO Rev B2 – tīkla modernizācijai.

Triatel tīkla modernizāciju plānots veikt līdz 2012. gada nogalei, nomainot visas tīkla bāzes stacijas Latvijas teritorijā. „Pateicoties modernizācijai, mūsu klienti iegūs desmit reizes ātrāku bezvadu datu pārraidi un vēl plašāku tīkla pārklājumu nekā līdz šim,” skaidroja R.Peļņa.

Īstenojot tīkla modernizāciju, bezvadu interneta ātrums lejuplādei sasniegs 24,5 Mbit/s, augšuplādei – 9 Mbit/s. Šobrīd datu pārraides ātrums ir 3,1 Mbit/s lejuplādei un 1,8 Mbit/s augšuplādei. Pirmie tīkla modernizācijas darbi paredzēti jau šī gada oktobrī.

Tāpat uzņēmums noslēdzis sadarbības līgumu ar Kazahstānas lielākā telekomunikāciju operatora Кazahtelekom meitas uzņēmumu Altel, kas paredz partnerattiecības telekomunikāciju tīkla un pakalpojumu attīstībā.

„Kazahstānas uzņēmuma pārstāvji, viesojoties Latvijā, atzinīgi novērtēja Triatel augsto efektivitāti un tīkla attīstību,” sacīja R. Peļņa, norādot uz Latvijas īpatnību - mazā valstī ir daudz telekomunikāciju operatoru un tehnoloģiju attīstība notiek ļoti ātri. „Šī iemesla dēļ Latvija ir to valstu vidū, kur ir visvairāk attīstīti moderni, pieprasīti telekomunikāciju pakalpojumi, un mūsu pieredzi novērtē ārvalstīs.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko