Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Windows 8 gaistošās ilūzijas: planšetēs x86 aplikācijas nedarbosies…

Pēc pirmo BUILD konferences dienu prezentācijām radās iespaids, ka Microsoft skaļais un pārliecinošais "viena OS visās ierīcēs" paziņojums nozīmē tieši to, ko, domājams, gaidīt gaidīja daudzi topošie Windows 8 lietotāji, proti – uz ARM procesoru platformas balstītā planšetē varēs darbināt Intel/AMD procesoriem paredzētās programmas. Izrādās, tā nav un nebūs.

Kā Microsoft mītiņā ar finanšu analītiķiem apstiprinājis kompānijas Windows struktūrvienības vadītājs Stefens Sinofskis, ARM un x86 platformas aplikācijas nebūs savstarpēji savietojamas…

Lai arī, ļoti iespējams, Microsoft daudzo prezentāciju gaitā to patiešām arī nesolīja, tomēr tāds iespaids patiešām radās. Pārāk jau pārliecinoši bija stāsti par to, ka Metro nav tikai "ādiņa" un dekorācija, bet visam apakšā ir viens un tas pats Windows.

Nu, ko – galvenā mārketinga ziņa "viens Windows visiem" un Windows 8 konceptuālā platforma izrādījusies tāda svētku dekorācija vien esam, no kuras pēc gada, kad Windows 8 nonāks gatavības stadijā, nebūs palicis pāri vairāk, kā no jūsu piecu gadu jubilejas krēsla ozlolu lapu dekora vai folijas zvaigznēm, 2000. gadu sagaidot.

Žēl.

Ja godīgi, biju sadomājies, ka Microsoft patiešām būs paveicis nepaveicamo. Lai arī nesenajā IT vēsturē atceramies, kā PowerPC arhitektūras aplikācijas darbojās Intel bāzētajos Mac, laikam jau tomēr distance starp datoru un planšeti ir pārāk liela.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko