Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Luminor Bank valdē iecelts bijušais FKTK vadītājs Zakulis

Luminor Bank (iepriekš DNB Banka) valdē iecelts bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis, liecina Firmas.lv dati. Bankas valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Kerli Gabriloviča, bet valdes locekļu amatos iecelts Jānis Buks un Ivita Asare. Bankas valdē Gabriloviča, Buks, Asare un Zakulis iecelti oktobra sākumā. Vienlaikus darbu bankas valdē turpina līdzšinējais DNB Bankas valdes priekšsēdētājs Jānis Teteris.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka Nordea Bank un DNB apvienotā banka Luminor Bank. Banka orientēsies uz Baltijas valstu iedzīvotājiem, kā arī vietējiem un starptautiska mēroga uzņēmumiem.

Apvienošanās procesā Nordea Bank Latvijas filiāle nodevusi DNB Bankas īpašumā savus aktīvus. Pēc šī darījuma Nordea Bank Latvijas filiāle pastāv kā juridisks veidojums bez aktīviem un saistībām un atbilstoši turpmākiem plāniem tiks likvidēta.

Iepriekš bankas pārstāvji vēstīja, ka pēc Baltijas biznesa apvienošanas jaunā banka tiks reģistrēta Igaunijā un strādās ar filiālēm Latvijā un Lietuvā.

Pēc aktīvu apmēra Nordea Bank Latvijas filiāle 2017.gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā, bet DNB Banka - septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Top komentāri

k
iespējams veikt normālu valstij lojālu banku uzraudzību, ja šādi FKTK darbinieki pāriet strādāt pie uzraugāmajiem, šādiem darbiniekiem vajadzētu ar likumu noliegt noteiktus gadus ieņemt šādus amatus.
op ukuli
o
puiši, puiši opsidralla, kas to puišu nezināja op...
Buks
B
Bijušais Fuktuka ģenerālis pārgājis dienēt par seržantu (nē, par /latvieti/) pretējā nometnē. Labi bija uzraudzījis.. Normālās valstīs nodevējus nošauj, vai ne?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses