Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizdomās par akcionāru nelikumīgu informēšanu kratīšana Swedbank galvenajā mītnē

Zviedrijas policija trešdien saistībā ar izmeklēšanu par iespējamu nelikumīgu informācijas sniegšanu akcionāriem veic kratīšanu Swedbank galvenajā mītnē Stokholmā, paziņojusi Zviedrijas Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas pārvalde.

Tā norādījusi, ka kratīšana tiek veikta saistībā ar izmeklēšanu, kuras nolūks ir noskaidrot, vai Zviedrijas Swedbank 15 lielākie akcionāri nelikumīgi saņēmuši informāciju par Swedbank iespējamo saistību ar Dānijas bankas Danske Bank naudas atmazgāšanas skandālu, pirms par to ziņoja Zviedrijas sabiedriskā televīzija.

Zviedrijas sabiedriskā medija SVT izplatītā informācija liecina, ka Swedbank maldinājusi ASV iestāde, vēsta Bloomberg. Bijušais Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts bijis viens no cilvēkiem, kuri saņēmuši aizdomīgus maksājumus caur Stokholmā bāzēto banku, tādējādi pastiprinot Krievijas naudas plūsmu, kas tikusi caur Swedbank Igaunijas filiāli.

Tiek vēstīts, ka Swedbank, kas ir Zviedrijas vecākā banka, varētu būt apstrādājusi vairāk nekā 10 miljardus ASV dolāru aizdomīgos darījumos, kas izgaismojušies līdz ar Danske Bank Igaunijas filiāles nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas lietu. SVT trešdien ziņo, ka summas varētu būt krietni vien lielākas - līdz pat 20 miljardiem erio laikā no 2010. līdz 2016. gadam.

Kratīšana tiek veikta pēc Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas pārvaldes galvenā prokurora Tomasa Langrota lūguma.

Izmeklēšana tika sākta februāra beigās.

Swedbank mediju attiecību vadītājs Latvijā Jānis Krops aģentūrai LETA norādīja, ka minētais notikums Stokholmā ir saistīts ar akcionāru informēšanas kārtību, nevis ar bankas ikdienas darbu. "Swedbank pakalpojumu sniegšanu klientiem šis notikums neietekmē," viņš uzsvēra.

Jau ziņots, ka Zviedrijas sabiedriskās televīzija SVT februārī vēstīja par aizdomām, ka starp Danske Bank un Swedbank Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015. gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,8 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.

Pievienotas 3. un  4. rindkopas

Top komentāri

>:-)
&
Swedbankas devīze: ne nedēļu bez kādām ķibelēm. Ierasta lieta .
prokurors Vioriks
p
he he he
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses