Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Aizkraukles bankas" peļņa pirmajā pusgadā - Ls 11,8 miljoni

"Aizkraukles bankas" peļņa pirmajā pusgadā bija 11,8 miljoni latu, pirmdien par auditētajiem datiem informēja banka.

Aktīvu apmērs sasniedzis 1,082 miljardus latu, noguldījumu - 801 miljonu latu, kredītu - 698 miljonus latu. Gada laikā aktīvi auguši par 20%, kredītu portfelis pieaudzis par 18%, bet piesaistīto noguldījumu apjoms - par 12%.

Šogad bankas mērķis esot saglabāt kredītportfeļa apjomu gada sākuma līmenī, galveno uzmanību pievēršot tā kvalitātei.

Bankas kapitāla atdeve ROE (pārskata perioda peļņas attiecība pret vidējo bankas kapitālu) šogad 30.jūnijā sasniedza 26,7%, bet aktīvu atdeve ROA (pārskata perioda peļņas attiecība pret aktīvu vidējo pārskata vērtību) bija 2,2%.

Kā uzskata pašas bankas pārstāvji, pusgada rezultāti uzskatāmi pierāda, ka bankas vadībai izdevies prognozēt situāciju un attiecīgi mainīt bankas darbības stratēģiju. Banka pieļauj, ka gada sākumā samērā piesardzīgi izvirzītie finanšu plāni šogad tiks pārsniegti.

"2008.gada pirmais pusgads gan pasaules, gan Latvijas finanšu tirgos iezīmējās ar izaugsmes tempu kritumu. Ārējo faktoru ietekme pasteidzināja jau iepriekš plānoto biznesa un vadības procesu optimizēšanu "Aizkraukles bankā"," saka bankas līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis, piebilstot, ka izdevies ierobežot izmaksu pieaugumu un saglabāt labus finanšu rādītājus.

Arī gada otrajā pusē galvenā vērība tiks pievērsta bankas servisa līmeņa paaugstināšanai un ieguldījumu produktu attīstīšanai.

"Aizkraukles bankas" meitas uzņēmumam - ieguldījumu pārvaldes sabiedrībai "AB.LV Asset Management", kas pārvalda piecus ieguldījumu fondus un klientu individuālos ieguldījumus, - klientu līdzekļu apjoms pirmajos sešos mēnešos sasniedza 42,6 miljonus latu. 30.jūnijā "AB.LV Asset Management" peļņa bija 196 500 latu.

Banka šogad pirmajā pusgadā tiešā un netiešā veidā ziedojusi gandrīz 0,5 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses