Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Apstiprināts Aizkraukles Bankas 2006.gada finanšu pārskats

Trešdien, 28. martā, notikušajā A/S «Aizkraukles Banka» akcionāru pilnsapulcē tika apstiprināts 2006. gada konsolidētais pārskats un lemts par aizvadītā gada peļņas sadali.

Starptautiskās auditorkompānijas «Ernst&Young Baltic» auditētais A/S «Aizkraukles Banka» 2006. gada finanšu pārskats liecina, ka Bankas 2006. gada peļņa ir 25,08 miljoni latu, no kuriem seši miljoni tiks izmaksāti akcionāriem dividendēs, bet pārējā peļņa tiks atstāta nesadalīta. Līdz ar to Bankas pašu kapitāls gada beigās sasniedza 73,2 miljonus latu. Akcionāru pilnsapulcē par 2006. gada A/S «Aizkraukles Banka» revidentu atkārtoti ievēlēta auditorkompānija «Ernst&Young Baltic».

«Sasniedzot jaunu robežu – bankas aktīvu apjomu 1 miljarda eiro apmērā, aizvadītais gads vērtējams kā veiksmīgs. Lai arī pirms vairākiem gadiem izstrādātā bankas darbības stratēģija sevi ir pilnībā attaisnojusi, par ko liecina bankas finanšu rādītāji, banka turpinās pilnveidot gan darbības stratēģiju, gan piedāvāto pakalpojumu klāstu un kvalitāti klientiem”, stāsta A/S «Aizkraukles Banka» līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs.

2006.gadā Aizkraukles Banka pieteica sevi arī starptautiskajā tirgū, piesaistot sindicēto kredītu 50 miljoni eiro apmērā. Izvēršot darbību klientu finanšu līdzekļu pārvaldīšanas jomā, aizvadītajā gadā dibināti arī divi meitas uzņēmumi - ieguldījumu brokeru akciju sabiedrība “AB.LV Capital Markets” un ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība “AB.LV Asset Management”.

Turpinot piedāvāt klientiem konkurētspējīgus pakalpojumus hipotekārajā kreditēšanā, šogad plānots palielināt bankas izsniegto mājokļu kredītu apjomu par 40%. Tāpat plānots palielināt nerezidentu noguldījumu apjomu apmēram par 30% un vēl aktīvāk izvērst savu darbību starptautiskajā tirgū, tai skaitā atverot jaunas pārstāvniecības.

A/S «Aizkraukles Banka» ir 100% Latvijas īpašnieku Banka, kas savu darbību izvērš gan Latvijas, gan ārvalstu tirgū, piedāvājot saviem klientiem plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Galvenie Bankas akcionāri ir Oļegs Fiļs — 46,45% akciju, Ernests Bernis un Nika Berne — 46,45% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses