Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ar "SEB bankas" atbalstu izveidots Gaiļezera slimnīcas Kardioloģijas nodaļas dienas stacionārs

Kopš 2008. gada 1. jūlija Gaiļezera slimnīcas pacientiem pieejams jaunatklātais Kardioloģijas nodaļas dienas stacionārs. Ar SEB bankas atbalstu dienas stacionārā ir iegādāti četri sirds monitori, automātiskās šļirces un gaisa iekārtas. Turpmāk tiks atvieglots Kardioloģijas nodaļas darbs, jo pacienti, kam nepieciešama plānveida sirds asinsvadu izmeklēšana, varēs izmantot dienas stacionāru, proti, no rīta ierasties, saņemt nepieciešamās procedūras un jau pievakarē doties mājup.

Katru gadu Gaiļezera slimnīca apkalpo 36 līdz 40 tūkstošus pacientu. Starp slimnīcas nodaļām visvairāk pacientu ir tieši kardioloģijas nodaļai, kas apkalpo vairāk nekā 3 000 sirds slimnieku ik gadu. Nodaļas prioritāte ir neatliekamās palīdzības sniegšana akūtiem pacientiem, kuri arī sastāda lielāko daļu no visiem slimniekiem, taču nodaļā tiek veiktas arī plānveida sirds asinsvadu izmeklēšanas un ārstnieciskas procedūras (koronarogrāfijas un angioplastijas) pacientiem, kas tiek stacionēti plānveida kārtā. Nodaļas kapacitāte ir ierobežota, kopumā kardioloģijas nodaļā ir tikai 60 gultas, akūto pacientu skaits diemžēl bieži vien ir lielāks un nodaļa nereti ir pārpildīta. Līdz ar to pacientiem uz plānveida izmeklējumiem ir jāgaida rindā.

Dienas stacionāra atvēršana ļauj nodaļas ietilpību palielināt ne tikai tāpēc, ka ir atklāta jauna telpa ar piecām gultām, bet arī tāpēc, ka kardioloģijas nodaļā vairs nebūs jāuzturas un tik vajadzīgās vietas jāaizņem plānveida pacientiem, mazināsies rinda uz plānveida izmeklējumiem, lielai daļai pacientu diagnostiska izmeklējuma dēļ vairs nebūs 2-3 dienas jāpavada slimnīcā, pacients dienas stacionārā ieradīsies no rīta, dienas laikā tiks veikts izmeklējums un pēcpusdienā pacients jau varēs doties mājās.   

“Aizvien vairāk mēs dzirdam, ka arī Latvijā pieaug sirdsslimnieku skaits, ka cilvēki pārāk maz uzmanības šīsdienas steigā pievērš savai veselībai.  SEB bankai, kā sociāli atbildīgam uzņēmumam, ir svarīgi dot savu ieguldījumu ne tikai mākslas, kultūras un sporta dzīves pilnveidošanai, bet arī medicīnai. Esam finansiāli atbalstījuši Klīnisko Bernu slimnīcu, reģionālās slimnīcas, un nu savu atbalstu sniedzam arī mūsu ilggadējam sadarbības partnerim Gaiļezera slimnīcai, un arī turpmāk centīsimies rast iespēju kaut nedaudz atvieglot slimnīcas ikdienu, ārstu noslogojumu un pacientu labsajūtu,” uzsver SEB bankas prezidents Ainārs Ozols.

“Tā būtu laba prakse, ja pacienti negaidītu rindā uz sirds asinsvadu izmeklēšanu, taču šobrīd ir garas rindas gan mūsu, gan citās slimnīcās. Tas nav normāli. Pēdējo gadu laikā, pateicoties aparatūras iegādei un speciālistu apmācībai, sirds asinsvadu izmeklēšana un ārstēšana ir iespējama arī Liepājas un Daugavpils slimnīcās, tomēr rindas uz šīm procedūrām nemazinās. Otrs veids kā risināt situāciju ir esošo resursu optimāla un racionāla izmantošana, proti, dienas stacionāra veidošana. Kāpēc slimnīcā jāguļ tiem, kam tas nav vajadzīgs, kam izmeklējumu var veikt dienas laikā dienas stacionārā? Pacienta uzturēšanās slimnīcā un katra gultasdiena valstij izmaksā ļoti dārgi. Mēs esam ieinteresēti, lai būtu pacientu cirkulācija, lai rindas mazinātos,” uzsver Gaiļezera slimnīcas Kardioloģijas nodaļas vadītājs Artis Kalniņš.

Rūpēs par pacientu veselības stāvokli, ārsti iesaka ikvienam iedzīvotājam rūpēties par savu veselību, tostarp arī par sirdi un veselīgu dzīvesveidu padarīt par savu ikdienu – uzturā lietot veselīgu pārtiku, sportot vismaz divas reizes nedēļā, nesmēķēt, pārmērīgi nelietot alkoholu, nepārstrādāties, kontrolēt savu veselības stāvokli un veltīt pienācīgu laiku savai atpūtai un spēku atjaunošanai. Un līdz ar pirmajām aizdomām vai sūdzībām vērsties pie sava ģimenes ārsta, negaidot veselības stāvokļa saasinājumu.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]
Vairāk par SEB bankas: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses