Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

AS Latvijas Biznesa banka peļņa augusi 7 reizes

AS „Latvijas Biznesa banka” peļņa šī gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar analogu 2006. gada posmu, palielinājusies vairāk nekā 7 reizes, sasniedzot 2 761 586 latu, savukārt bankas ienākumi sasnieguši gandrīz 4 293 371 latu, kas ir 2 reizes lielāki nekā pērn šajā periodā.

„Nesen izstrādātā un apstiprinātā uzņēmuma jaunā darbības stratēģija paredz tuvākajos gados sasniegt ievērojamu pieaugumu visos galvenajos banku raksturojošajos lielumos. Pirmā pusgada darbības rezultāti liecina, ka mūsu iepriekš nospraustie mērķi ir reāli un sasniedzami”, atzīst AS „Latvijas Biznesa banka” Valdes priekšsēdētājs (prezidents) Artis Birkmanis.

2007. gada pirmajos sešos mēnešos ir uzrādīts būtisks pieaugums svarīgākajos biznesa segmentos. Apkopotie rezultāti liecina, ka šī gada pirmajā pusgadā AS „Latvijas Biznesa banka” kredītportfelis palielinājās vairāk nekā par 50 %, sasniedzot 26,2 miljonu latu apjomu. Lielākais pieaugums bija novērojams tieši klientu noguldījumiem – to apjoms šajā posmā audzis gandrīz divas reizes, līdz 36,7 miljoniem latu. Vērojamais noguldīto līdzekļu apjoma pieaugums ir likumsakarīgs, jo banka ir viena no līderēm noguldījumu procentu likmju tirgū. Tieši noguldījumiem latos šobrīd AS „Latvijas Biznesa banka” piedāvā vislabāko procentu likmi līdz 6,70 % gadā.

„Esam ļoti gandarīti par Igaunijā esošā meitas uzņēmuma „Eesti Krediidipank” darbības rezultātiem, tāpēc turpinām kāpināt AS „Latvijas Biznesa banka” dalību kaimiņvalsts bankas akciju kapitālā. Šī gada jūnijā tas sasniedzis jau gandrīz 90%”, stāsta A. Birkmanis.

AS “Latvijas Biznesa banka” stratēģiskais plāns paredz uz 2009. gadu pēc aktīviem sasniegt 1% no Latvijas banku tirgus kopējās daļas. Tikpat ievērojams kāpums tiek sagaidīts arī citos bankas darbību raksturojošos lielumos. Jau uz šī gada beigām AS “Latvijas Biznesa banka” plāno divkāršot kredītportfeli un noguldījumu apjomu, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rezultātiem.

Par AS “Latvijas Biznesa banka”

AS “Latvijas Biznesa banka” ir viena no ilgāk pastāvošajām komercbankām Latvijā, tā ir dibināta 1992. gadā. Šogad aprit 15 gadi kopš bankas uzsāka savu darbību fizisku un juridisku personu apkalpošanā. Pastāvēšanas laikā banka ir sasniegusi finansiālu stabilitāti, kā arī ieguvusi lielu pieredzi darbā ar klientiem. Pērn bankas pamatkapitāls ir izaudzis līdz 10,830 milj. latu. AS “Latvijas Biznesa banka” ir izvērsusi darbību arī Igaunijā, iegādājoties uzņēmuma „Eesti Krediidipank” akciju kontrolpaketi.. Banka šobrīd ir palielinājusi savu dalību „Eesti Krediidipank” akciju kapitālā līdz 89,16%.

AS “Latvijas Biznesa banka” 99,87% akciju pieder Krievijas banku kapitālam – akciju komerciālajai bankai “Maskavas Banka”, kura ir viena no Krievijas banku tirgus līderiem. Banka apkalpo vairāk kā 40 tūkstošus klientu juridisko personu un vairāk par 1 miljonu fizisko personu.

Papildus informācija:

Edgars Vilcāns
AS “Latvijas Biznesa banka”
sabiedrisko attiecību konsultants
Tālr. 26332223
E-pats: [email protected]

Ilona Gobalova
AS “Latvijas Biznesa banka”
sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: [email protected]
Tālr.: 7775856


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses