Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FKTK: ABLV lietā koordinēti ejam uz rezultātu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) norāda, ka ABLV bankas pašlikvidācijas procesā ir sadarbības režīmā ar visām iesaistītajām pusēm, portālam Diena norādīja FKTK pārstāve Ieva Upleja.

Viss notikušais un šis pašlikvidācijas process ir pirmo reizi un kā bezprecedenta situācija, jo bankas likvidācijas procesa kontrole nav klasiskas darbības, ko veic banku uzraugs. Vēl papildu fons ir starptautiskā rezonanse, tagad mums ir svarīgi visu pēc iespējas veikt kvalitatīvi un atbilstoši šai situācijai, kad uzdevumi no valdības puses ir precizēti.

Mēs esam sadarbības režīmā ar visām iesaistītajām institūcijām un koordinēti ejam uz rezultātu,  pauž FKTK.

Iepriekš telekanāla LNT ziņām FKTK vadītājs Pēteris Putniņš sacīja, ka viens no būtiskiem iemesliem, kāpēc kavējās pašlikvidācijas procesā esošās ABLV bankas lielo kreditoru naudas izcelsmes pārbaudes metodoloģijas apstiprināšana, ir Kontroles dienesta vēlme tajā iekļaut iespēju piekļūt bankas vēsturiskajiem datiem, tajā skaitā slēgtajiem un tukšiem kontiem.

Tomēr, respektējot Ministru prezidenta nostāju, ka ir jābūt izpildītam absolūti visam, ko pieprasa Kontroles dienests, FKTK tagad ir uzrunājis bankas likvidatorus, lai tie nāk klajā ar apliecinājumu, ka informācija arī par ABLV bankā slēgtajiem kontiem būtu pieejama un šādi apliecinājumi varētu tikt doti jau šonedēļ.

"Burtiski šajās dienās, burtiski varbūt pat šodien jau metodoloģija tiks nosūtīta kontroles dienestam atkārtoti, mēs esam vēl ņēmuši vērā virkni Kontroles dienesta vēlmes. Manuprāt, nekādu šķēršļu, piemēram, nākamajā finanšu sektora attīstības padomes sēdē, kas plānota uz 20. februāri, cik es zinu, mēs noteikti no savas puses esam gatavi pāriet jau praktiskā darbā," tā sacīja FKTK vadītājs.

Tikmēr Kontroles dienesta vadītāja Ilze Znotiņa LNT atzina, ka FKTK piedāvātā metodoloģija šodien vēl nav saņemta, līdz ar to viņa vēl nevarēja pateikt, vai banku uzrauga jaunais piedāvājums apmierinās Kontroles dienesta vēlmes. Abu institūciju pārstāvji plāno rīt tikties un kopumā darīs visu, lai iekļautos premjera noteiktajos termiņos.

Top komentāri

jaunie spēki
j
Pakratot tur sanāks dubults sociālais budžets.
VVZ
V
Ar ko tad jūs "koordinēti ejat"? Ar maksātnespējas administratoru mafiju vai ASV banku slepenpadomniekiem?
bet
b
lielākā daļa banku LV atmazgā Krievijas mafijas naudu, un LV vara to lieliski zina, bet neko nedara.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses