Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FKTK šonedēļ tiesā iesniegs Krājbankas maksātnespējas pieteikumu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) plānojusi šonedēļ iesniegt tiesā AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas pieteikumu. Komisija šobrīd izvērtē Krājbankas maksātnespējas administratora kandidātus, kuru sākotnējo profesionālo atlasi ir veikusi biedrības Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija valde, par būtiskākajiem atlases kritērijiem nosakot kandidātu pieredzi kredītiestāžu maksātnespējas procesos.

Līdz Krājbankas maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai, ņemot vērā to, ka šobrīd maksājumu uzdevumu apstrāde Bankā tiek veikta manuāli un ar ierobežotiem cilvēkresursiem, bankas un FKTK resursi tiek mobilizēti garantēto atlīdzību izmaksu sagatavošanai, kas tiks sākta otrdien, 29. novembrī ar AS Citadele starpniecību, kā arī pašā Krājbankā turpinās 16. un 17. novembrī iesniegto maksājumu uzdevumu pilnīga izpilde.

Saskaņā ar likumu līdz ar maksātnespējas lietas ierosināšanu visa Krājbankas manta, tajā skaitā, naudas līdzekļi, tiek apķīlāti. Līdz ar to līdz 17.11.2011. darba dienas beigām iesniegto maksājumu uzdevumu izpilde nebūtu iespējama.

Krājbankā šobrīd turpinās darbs, lai pārskaitītu valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plānu līdzekļus un privātā pensiju fonda pensiju plānu līdzekļus uz jauno turētājbanku.

Komisija informē, ka reizē ar tiesas spriedumu par kredītiestādes maksātnespēju tiks iecelts kredītiestādes administrators, kurš sāks maksātnespējas lietas vešanu. Maksātnespējas lietas ietvaros tiks apzināta kredītiestādes manta un veiktas darbības, kas vērstas uz kreditoru prasību apmierināšanu. Komisija vērš uzmanību, ka kredītiestādes maksātnespējas gadījumā pirmajā kārtā tiek atlīdzināti noguldījumi fiziskām un juridiskām personām līdz 100 000 euro ekvivalentam latos jeb 70 280, 40 latu. Valsts garantētā atlīdzība attiecas gan uz noguldījumiem, gan norēķinu, algu un krājkontiem. Garantēto atlīdzību klienti būs tiesīgi saņemt turpmākos 60 gadus jeb līdz pat 2071. gadam. Garantētās atlīdzības izmaksa tiks nodrošināta ar AS Citadele starpniecību.

Pēc garantēto atlīdzību izmaksas fiziskām un juridiskām personām, ja to atļaus līdzekļi, tiks veiktas kompensācijas bankas darbiniekiem, nodokļu maksājumi, neizpildītie maksājumi valsts un pašvaldību budžetos, apmierināti valsts prasījumi par garantētajiem kredītiem, pārējie likumīgie kreditori, tajā skaitā, noguldītāji, kuriem ir bijis vairāk nekā 100 00 euro, veikti procentu maksājumi kreditoriem, kreditoru prasījumi, kas pieteikušies pēc termiņa, atmaksāti subordinētie aizdevumi un visbeidzot atlikušie līdzekļi sadalīti starp akcionāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses