Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ieguldītājiem iespēja izvēlēties jaunāko "SEB bankas" Progresīvā depozīta piedāvājumu

Sākot ar 30. jūniju SEB banka ikvienam ieguldītājam piedāvā pieteikties jaunākajam Progresīvā depozīta  piedāvājumam - “ASV dolārs pret eiro”. Šī Progresīvā depozīta ienesīgums būs atkarīga no ASV dolāra un eiro kursa svārstībām. Proti, peļņas apjomu noteiks ASV dolāra vērtības pieaugums attiecībā pret eiro.

Kopš 2006. gada sākuma ASV dolārs ir piedzīvojis strauju savas vērtības samazinājumu, pusotra gada laikā tas ir zaudējis 25% no savas vērtības pret eiro. Tāpat hipotekāro kredītu krīze un ekonomikas recesija ir samazinājusi ASV dolāra vērtību pret pasaules galvenajām valūtām. SEB bankas speciālisti sadarbībā ar kolēģiem Zviedrijā ir izstrādājuši jaunu Progresīvā depozīta piedāvājumu, kas ļaus klientiem pelnīt arī šajos ekonomiskajos apstākļos.„ASV ir viena no spēcīgākajām un ietekmīgākajām valstīm, kas gadu gaitā nostiprinājusi savu ietekmi pasaules ekonomikā. ASV uzņēmumi ieņem līderpozīcijas daudzās nozarēs un ir plaši pārstāvēti pasaulē, tādējādi esot mazāk pakļauti kādas konkrētas valsts riskiem. Pēdējais gads ASV ekonomikai ir bijis smags un tas ir atstājis milzīgu iespaidu gan uz mājsaimniecībām, gan arī uzņēmējiem. Federālā rezervju sistēma īsā laika posmā ir strauji samazinājusi dolāra bāzes likmi līdz pat 2%, tādējādi mēģinot veicināt ekonomikas tempa pieaugumu. Tomēr ilgtermiņā tas var izraisīt investoru līdzekļu aizplūšanu uz citiem “pelnošākiem reģioniem”. Savukārt ASV dolāra procentu likmes paaugstināšana vai eiro procentu likmju pazemināšana varētu stimulēt dolāra vērtības stiprināšanos pret eiro.

Nenoliedzami, sava ietekme ir arī šobrīd notiekošajam prezidenta priekšvēlēšanu bumam, jo visa pasaule ar cerībām skatās uz topošajām politiskajām pārmaiņām, kas nenoliedzami mainīs ASV ekonomikas attīstības virzienu,” norāda SEB bankas Lielo uzņēmumu un finanšu tirgus divīzijas vadītājs Kaspars Dēliņš.

Pieteikties Progresīvajam depozītam „ASV dolārs pret eiro” ieguldītāji varēs no 30. jūnija līdz 29. jūlijam. Progresīvā depozīta termiņš ir divi gadi un deviņpadsmit dienas.  Minimālā depozīta summa ir  500 eiro vai 300 lati. Tāpat kā iepriekšējos Progresīvā depozīta piedāvājumos, arī šoreiz ieguldītāju pamatsumma ir 100% garantēta, savukārt ieguldītāju potenciālā peļņa ir atkarīga no ASV dolāra un eiro kursa svārstībām, kā arī ieguldītāja izvēlētās riska prēmija – 0 vai 10% apmērā.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]
Vairāk par SEB bankas: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses