Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"If Latvia" peļņa pērn - Ls 2,3 miljoni

Apdrošinātājs If Latvia pagājušajā gadā strādāja ar 25 097 204  latu apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 2,3 miljoni latu, kas ir par 74% vairāk, trešdien informēja kompānija.

Apdrošināšanas atlīdzībās pagājušajā gadā izmaksāti 11 miljoni latu, kas ir par 15,5% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Par spīti ekonomiskajai situācijai, noslēgto līgumu skaitu pieaudzis par 5,6%. If Latvia klientu skaits pērn palielinājies par 8%.

If Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs 2008.gada rezultātus vērtē kā veiksmīgus un uzskata, ka to pamatā ir vairākus gadus par apdrošinātāja prioritāti izvirzītā mūsdienīgu apdrošināšanas pakalpojumu attīstība. Kopumā patlaban piektā daļa no If Latvia pārdotām OCTA polisēm ir interneta pirkumi, kas esot ļāvis pērn trīskāršot apdrošinātāja kopējo OCTA tirgus daļu.

Pērn visbūtiskāk - par 89,8% - pieaudzis If Latvia OCTA apdrošināšanas apjoms, par 30% - veselības apdrošināšanas, par 17,2% - kravu, bet par 8,3% - ceļojumu apdrošināšanas apjoms. Turpretī If Latvia KASKO apjoms samazinājies par 8%, bet īpašuma apdrošināšanas apjoms pieaudzis minimāli - par 2,1%. Straujo pieaugumu veselības apdrošināšanas segmentā uzņēmums skaidro ar ieviestajām jaunajām apdrošināšanas programmu veidošanas iespējām.

Atlīdzībās 2008.gadā If Latvia izmaksājusi 11 miljonus latu. Visvairāk - 3,8 miljonus latu - kompānija izmaksājusi KASKO atlīdzībās. Nedaudz mazāk - 2,65 miljoni - izmaksāti veselības apdrošināšanas atlīdzībās, kas ir par 51,8% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Ievērojami - par 72,4% - pagājušā gadā pieaudzis izmaksāto OCTA atlīdzību apjoms, sasniedzot 1,6 miljonus latu. Visstraujāk - vairāk nekā 2,5 reizes - 2008.gadā pieaudzis kravu apdrošināšanas atlīdzību apjoms, jo pērn izmaksāta viena no lielākajām atlīdzībām If Latvia kravu apdrošināšanas vēsturē - 1,1 miljoni latu par transportēšanas laikā zudušu kravu.

Puse If Latvia 2008.gada atlīdzību izmaksu veido transporta negadījumu zaudējumu - OCTA un KASKO - atlīdzināšana.

A.Morozovs vērtā, ka krīze ir iespēja turpināt attīstīties arī šogad, balstoties uz iepriekšējos gados veiktajām investīcijām e-apdrošināšanas attīstībā. Arī šogad If Latvia viena no prioritātēm būšot e-apdrošināšanas attīstība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses