Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunais Zviedrijas "Swedbank" šefs: pēc lietus vienmēr nāk saule

Jaunais Zviedrijas _Swedbank _grupas prezidents Maikls Volfs, kas līdzšinējā vadītāja Jana Lidēna vietā stājies marta sākumā, neparedz izmaiņas stratēģijā Latvijas tirgū, norādot, ka banka kopā ar klientiem tiks pāri grūtiem laikiem. "Pēc lietus vienmēr nāk saule," pirmdien publicētā intervijā žurnālā Lietišķā Diena saka M.Volfs.

Viņš gan atturas prognozēt, kad tas notiks, jo patlaban ekonomikas situācija ir ar lejupejošām perspektīvām. Tajā pašā laikā valdība, Starptautiskais Valūtas fonds un paši cilvēki īsteno ļoti konkrētus pasākumus, un, pēc viņa domām, tie ir ļoti atbildīgi.

M.Volfs arī uzskata, ka visai sabiedrībai jāstrādā kopā, lai atrisinātu problēmas.

Lūgts komentēt Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča nesen paziņoto, ka Zviedrijas bankām ir bažas par to, ka Latvijas valdība varētu sagatavot viņu diskriminējošos likumus, viņš norāda: "Tieši mums par to nebija nekādu bažu."

M.Volfs klāsta, ka visā Eiropas Savienībā valdības cenšas ieviest jaunus noteikumus un regulējumu un, pēc Swedbank domām, ir ļoti svarīgi, lai būtu vienoti standarti visā Eiropā. "Mums ir izveidojies labs dialogs ar to valstu institūcijām, kur mēs darbojamies. Tajā skaitā mums ir laba sadarbība ar Latvijas centrālo banku un valdību."

Prognozēs par "slikto" kredītu īpatsvara pieaugmu Baltijas valstīs, kā arī bankas finanšu rādītājiem šogad jaunais Swedbank šefs ir atturīgs. Pēc viņa vārdiem, banka neveido prognozes, bet aktīvi strādā ar klientiem un cenšas samazināt riskus, cik tas ir iespējams.

Savukārt attiecībā uz Baltijas tirgus ekonomikas perspektīvām, viņaprāt, pat ja situācija tagad izskatās diezgan drūma, ir svarīgi atgādināt, ka "jums iet labāk, nekā 90.gados". "Tas ir pozitīvi. Priekšrocība ir, ka šīs trīs valstis ir jaunas, un jums ir visas iespējas pielāgoties jaunai realitātei."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses