Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Karginam un Krasovickim būs grūti atgriezties banku biznesā

Bijušajiem Parex banka akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim var rasties grūtības atgriezties banku biznesā, ja viņi to vēlēsies. Šādus secinājumus var izdarīt no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) sniegtajām atbildēm Dienai.

FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece Dienai norāda, ka saskaņā ar Kredītiestāžu likuma normām personām, dibinot banku vai arī iegūstot būtisku līdzdalību jau esošā kredītiestādē, tiek izvirzītas vairākas prasības, kā, piemēram, nevainojama reputācija, kas nozīmē, ka tiek analizēta arī šo personu iepriekšējā darbība finanšu vai citā sfērā, brīvais kapitāls un finansiālā stabilitāte.

Arī V.Kargins un V.Krasovickis, ja viņi vēlētos iegūt licenci jaunas bankas dibināšanai vai arī gribētu līdzdarboties Parex tirdzniecības procesā, tiktu vērtēti pēc šiem kritērijiem. Potenciālajiem akcionāriem būtu jāatbilst normatīvo aktu noteiktiem nosacījumiem neatkarīgi, vai ir vēlme iegūt līdzdalību tā saucamajā  ''labajā'' vai ''sliktajā'' bankā. Raidījumā Kas notiek Latvijā? FKTK pārstāvis Jānis Placis pauda pārliecību, ka V.Krasovickis un V.Kargins nesaņemtu FKTK atļauju būtiskai līdzdalībai sabojātās reputācijas dēļ.

Valsts grūtībās nonākušo Parex banku no V.Kargina un V.Krasovicka nopirka 2008.gada beigās. Nesen V.Krasovickis izteicās, ka viņi abi būtu gatavi gada laikā atjaunot normālu bankas darbību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses