Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Laikraksts: Zviedrijas "Swedbank" meklē jaunu prezidentu

Zviedrijas "Swedbank AB" sākusi meklēt jaunu prezidentu, lai nomainītu pašreizējo bankas šefu Janu Lidēnu, kurš gatavojas atkāpties no amata saistībā ar "Swedbank" finansiālām grūtībām, vēstī zviedru finanšu laikraksts "Dagens Industri".

Latvijas "Swedbank" preses sekretāre Kristīne Jakubovska norādīja, ka nākamā gada pavasarī Lidēns dosies pensijā atbilstoši iepriekš noslēgtajam līgumam.

Viņa noliedza, ka Lidēns amatu atstās saistībā ar "Swedbank" finanšu grūtībām. "Šāda mediju interpretācija nav patiesa. Nākamgad Lidēns saskaņā ar līgumu var aiziet pensijā, jo viņam paliks 60 gadu, un šī informācija nav jaunums. Fakts par to, ka līgumā ir ierakstīta Lidēna iespēja iet pensijā 60 gadu vecumā, proti, nākamā gada pavasarī, ir bijis publisks un ir pieejams grupas gada pārskatos," sacīja Jakubovska.

Laikraksts arī informē, ka banka grasās nomainīt "Swedbank" augsta ranga vadības pārstāvi Karlu Eriku Stālbergu, kuru vairāki bankas akcionāri vainojot par problēmām, kādas Zviedrijas banku milzim radušās saistībā ar ekspansiju Austrumeiropā, par ko pavēstījis "Swedbank" pārstāvis Tomass Baktemans.

Kopš šā gada sākuma "Swedbank" akcijas zaudējušas lielu daļu savas vērtības saistībā ar satricinājumiem globālajā finanšu sektorā un bažām par bankas investīcijām Baltijā, kur iestājies straujš ekonomikas apsīkums.

Zviedrijas "Swedbank" pieder Latvijas lielākā banka "Swedbank" (iepriekš - "Hansabanka"), kā arī bankas pārējās Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses