Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijas bankas janvārī nopelnījušas Ls 8 miljonus

Latvijas bankas šā gada janvārī nopelnījušas astoņus miljonus latu, kas ir par 19 miljoniem latu jeb 70% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvie dati.

Latvijas banku sektora aktīvu apmērs kopumā ir samazinājies par 1%, janvāra beigās sasniedzot gandrīz 23 miljardus latu.  

Izsniegto kredītu kopējais atlikums janvārī ir nedaudz palielinājies - par 0,1%, un mēneša beigās banku sektors kopumā kredītos bija izsniedzis 16.6 miljardus latu. Janvārī privātuzņēmumiem izsniegto kredītu atlikums audzis par 0,6%, savukārt mājsaimniecību kredītportfelis kopumā samazinājies par 0,2%.

Janvārī bankas turpināja palielināt izveidotos uzkrājumus nedrošiem kredītiem, un mēneša beigās šo uzkrājumu kopējais apmērs sasniedza 403 miljonus latu jeb 2,4% no kredītportfeļa. 2008.gada beigās šis rādītājs bija 345 miljoni latu.

Kopējais noguldījumu atlikums banku sektorā janvāra beigās sasniedza 9,6 miljardus latu, kas ir par 2% mazāk nekā 2008.gada beigās. No kopējā noguldījumu samazinājuma janvārī - 192 miljoniem latu - lielākā daļa jeb 108 miljoni latu bija rezidentu noguldījumi. Ietekme uz šo samazinājumu noteikti bijusi arī valsts smagajai ekonomiskajai situācijai, t.sk. bezdarba pieaugumam, jo pārsvarā samazinājušies noguldījumi uz pieprasījumu un noguldījumu samazinājums skāris aptuveni pusi no visām Latvijas bankām, norāda FKTK.

Latvijas banku sektora likviditātes rādītājs janvāra beigās bija 48,9%, kas būtiski pārsniedz normatīvu 30%.
Banku sektora vidējais kapitāla pietiekamības rādītājs kopš 2008.gada decembra beigām nav mazinājies, un 2009.gada janvāra beigās tas bija 12,5%, kas ievērojami pārsniedz likumā noteikto minimumu - 8%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses