Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latvijas IKP pieaugums 2006.gada ceturtajā ceturksnī bijis straujākais ES

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2006.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, palielinājies par 11,7%, kas ir straujākais pieaugums starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Arī 2006.gada pirmajā un trešajā ceturksnī Latvijas IKP pieaugums bija lielākais ES, bet otrajā ceturksnī visstraujāk ekonomika attīstījusies Igaunijā.

Divdesmit piecu ES valstu IKP 2006.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, palielinājās par 3,5%. Pagājušā gada trešajā ceturksnī IKP pieaugums bija 3%, otrajā ceturksnī - 3,1%, bet pirmajā ceturksnī ES valstu ekonomika auga par 2,5%.

Divpadsmit eirozonas valstu ekonomika pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2005.gada ceturto ceturksni, palielinājās par 3,3%.

Nākamais straujākais ekonomikas pieaugums pēc Latvijas ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, bija Igaunijā - par 11,2%, Slovākijā - par 9,6%, Rumānijā - par 7,6% un Lietuvā - par 7%. Lēnākā attīstība savukārt bijusi Portugālē - par 1,7%, Francijā - par 2,5% un Nīderlandē - par 2,7%.

Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, 2006.gada ceturtajā ceturksnī 25 ES valstu ekonomika palielinājās par 0,9%, turklāt tāds pats pieaugums fiksēts arī eirozonas valstīs.

Kā ziņots, Latvijas IKP pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2005.gadu, pieauga par 11,9%, kas ir straujākais gada kopējais IKP pieaugums Latvijas vēsturē pēc neatkarības atjaunošanas. 2005.gada IKP pieauga par 10,6%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses