Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lielbritānijā viesstrādnieku pieplūduma dēļ sācies Austrumeiropas mediju bums

Austrumeiropiešu viesstrādnieku pieplūdums Lielbritānijā ir pamudinājis daudzas Austrumeiropas mediju kompānijas, tostarp no Latvijas, sākt biznesu Apvienotajā Karalistē, raksta britu plašsaziņas līdzekļi.

Laikraksts "Independent" vēstī, ka Apvienotās Karalistes telekomunikāciju tirgus regulators "Ofcom" ir atļāvis Lielbritānijā demonstrēt arī krievu valodā raidošā "Pirmā Baltijas kanāla" un "Pirmā Baltijas mūzikas kanāla" raidījumus.

Attiecīgu licenci regulators ir izsniedzis šo kanālu īpašniecei Latvijas kompānijai "Baltijas mediju alianse".

"Independent" norāda, ka Eiropas Savienības jauno dalībvalstu pilsoņu masveidīgā došanās peļņā uz Lielbritāniju šajā zemē ir izraisījusi īstu Austrumeiropas mediju kompāniju bumu.

Īpaši aktīvi darbību izvērš daudzskaitlīgajai poļu viesstrādnieku armijai paredzēti laikraksti, žurnāli, telekanāli, radiostacijas un interneta ziņu vietnes, piemēram, laikraksts "Dziennik Polski" jau esot iekarojis 30 tūkstošu lasītāju sirdis.

Aktīvi darbojas arī krievvalodīgajai auditorijai paredzēti izdevumi,un bagātu krievu imigrantu vidū popularitāti ir iekarojis Londonā strādājošās Krievijas mediju uzņēmējas Jeļenas Ragožinas izdots dzīves stila žurnāls "New Style".

Savi laikraksti Apvienotajā Karalistē ir gan latviešiem, gan lietuviešiem, kā arī iznāk bulgāriem, čehiem un slovākiem paredzēti izdevumi.

Lēš, ka no Latvijas peļņā uz Lielbritāniju devušies aptuveni 40 tūkstoši iedzīvotāju. Kopumā no Austrumeiropas Lielbritānijā strādā vairāk nekā 600 tūkstoši cilvēku, no kuriem aptuveni divas trešdaļas ir no Polijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses