Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

LTRK: 2012.gads būs sarežģīts daudzo nezināmo dēļ

2012.gads Latvijai būs sarežģīts daudzo nezināmo dēļ, biznesa portālam Nozare.lv sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāve Lita Kokale.

Kā nezināmos viņa minēja finanšu krīzi Grieķijā un eirozonā, ASV finanšu problēmas, Ķīnas ekonomikas uzkaršanu un Latvijas eksportējošo uzņēmēju atkarību no šiem starptautiskajiem procesiem un eksporta tirgiem, kas var izraisīt straujus un ne tik pozitīvus pavērsienus. "Eksportētājiem pastiprināta uzmanība jāpievērš ārpus Eiropas Savienības esošajiem noieta tirgiem," teica Kokale.

Eiropas Komisijas iniciatīva samazināt 2014.-2020.gada Kohēzijas piešķīrumu Baltijas valstīm, kā arī aizvien nelīdzvērtīgie platībmaksājumi Latvijas lauksaimniekiem liks gatavoties cīņām Briselē.

Savukārt pašmājās, pēc LTRK domām, netrūks izaicinājumu valsts budžeta konsolidēšanās procesā, eiro ieviešanā, nodarbinātības sekmēšanā, izglītības sistēmas reformēšanā, darbaspēka nodokļu samazināšanā u.c.

"Šogad Pasaules Banka publicēja jaunākā "Doing Business" pētījuma rezultātus, kas apliecina, ka Latvijā veiktās reformas sevi ir attaisnojušas - uzņēmējdarbības vides pievilcīguma ziņā esam apsteiguši ne vien Lietuvu, bet pat Igauniju. Turpinot iesākto, uzlabojot nodokļu politiku, mazinot birokrātiju būvniecības procesos, kā arī uzlabojot starptautisko investoru aizsardzību, tuvākajā trīsgadē varam iekļūt šī reitinga pirmajā sešiniekā," uzsvēra LTRK pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses